Tócsni recept

Tócsni recept

Hozzávalók

kb.
főrekb. 6 főre:

Teljes elkészülési idő:

elkészítési ideje 10 perc, kisütni 30 perc
5
Értékelés
54

Leírás

Beré, tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom! A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
2
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
3
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.16 21:10
Már régóta kerestem jó receptet.... megtalaltam!!:D
2014.09.03 18:43
Nem annyira formássak, de finom és nem zsíros! :) Krumplilángoshoz hasonlít
2014.08.16 14:27
:) nyammmos
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szupi recept nagyon szépen feljött és hamar kész lett. Annyi, hogy én még feldobtam egy kis csokival :)
nem lett a legszebb, de nagyon finomra sikerült :-) köszii a receptet :-)
Kedves Lamartine, 60 gramm az másfél darab normál méretű tojás. Üdv, ApróSéf.hu
Finom lett köszi! Katica
Mennyi közepes tojás kell hozzá?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.