Tócsni recept

Tócsni recept

Hozzávalók

kb.
főrekb. 6 főre:

Teljes elkészülési idő:

elkészítési ideje 10 perc, kisütni 30 perc
5
Értékelés
54

Leírás

Beré, tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom! A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
2
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
3
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.02 01:44
Én még teszek bele apróra vágott húsos szalonnát,és tejfölös uborka salival tálalom! :-)
2014.01.31 09:50
en meg petrezselymet is szoktam bele apritani :)
2013.07.06 05:20
Igen finom én is pont így ismerem,jó tökéletes a recep!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Enyhén remegősre kell sütni. Mikor kihűl, akkor köt meg.
Sajnos nekem katasztrofális sütőm van. Gáz, picit éget és annyi van csak rajta, hogy kis láng-nagy láng, így mindig fejtörést okoznak a receptek celsius fokai. Ebből kifolyólag én figyelem a sütik állagá...
csirkemellel vakaki probalta mar? azzal is van olyan jo mint a comb-bal? :) Parom szinte csak csirkemelles igy abbol szeretnem kiprobalni... :) koszi elore is :)
Nagyon finom :-)
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.