Tócsni recept

Tócsni recept

Hozzávalók

kb.
főrekb. 6 főre:

Teljes elkészülési idő:

elkészítési ideje 10 perc, kisütni 30 perc
5
Értékelés
54

Leírás

Beré, tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom! A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
2
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
3
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.30 17:08
Három főre elfeleztem a hozzávalókat. Nem kellett volna, nagyon finom lett!
2014.10.28 20:14
Nagyon finom ! Én adtam hozzá egy kis Ízvarázst is és tejfölös-fokhagymást mártást készítettem . :)
2014.10.12 20:33
nagyon szaraz lett az miert van ?
2014.09.25 17:55
nagyon finom :)
2014.09.16 21:10
Már régóta kerestem jó receptet.... megtalaltam!!:D
2014.09.03 18:43
Nem annyira formássak, de finom és nem zsíros! :) Krumplilángoshoz hasonlít
2014.08.16 14:27
:) nyammmos
2014.08.16 14:19
en raktam a tesztaba pirospaprikat, igy szebb a szine:) nagyon jo kis recept. megy a kedvencekhez.:)
2014.08.03 11:47
Nagyon finom lett. Pirítottam bele bacon szalonnát meg sok fokhagymát raktam bele. most pedig teszek rá tejfölt és reszelt sajtot!
2014.07.24 15:43
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)
2014.03.02 01:44
Én még teszek bele apróra vágott húsos szalonnát,és tejfölös uborka salival tálalom! :-)
2014.01.31 09:50
en meg petrezselymet is szoktam bele apritani :)
2013.07.06 05:20
Igen finom én is pont így ismerem,jó tökéletes a recep!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.