Tócsni recept

Tócsni recept

Hozzávalók

kb.
főrekb. 6 főre:

Teljes elkészülési idő:

elkészítési ideje 10 perc, kisütni 30 perc
5
Értékelés
54

Leírás

Beré, tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom! A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
2
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
3
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.16 14:27
:) nyammmos
2014.08.16 14:19
en raktam a tesztaba pirospaprikat, igy szebb a szine:) nagyon jo kis recept. megy a kedvencekhez.:)
2014.08.03 11:47
Nagyon finom lett. Pirítottam bele bacon szalonnát meg sok fokhagymát raktam bele. most pedig teszek rá tejfölt és reszelt sajtot!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves mérleg! A gépet egy ismerőstől kapta anyukám mert nekik kettő volt és garázst pakoltak ki,ezért nincs használati utasítás.Ezért keresek égen földön,hogyan is kell beprogramozni.Ezért is írtam ...

A tölteléknek 60 dkg. alma nem kevés???
Szia! Sajnos picit hamarabb kivehettem (pedig olyan szépen feljött és aranybarna színe volt) és összezsugorodott, pedig eddig minden recepted szuperül sikerült :( Tudnál segíteni mi lehetett a baj? Simán csak ...
isteni nagyon jó recept
Igen, muszáj bele a sör. A többi hozzávalókhoz szükséges az mennyiségü folyadék.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.