Regisztráció
Tojás nélküli édes kiflik (gesztenyés, lekváros, nutellás...) főfotó

Tojás nélküli édes kiflik (gesztenyés, lekváros, nutellás...)

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!902

Hozzávalók

40
darabra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egyszerű, finom, omlós édes kiflik, melyek másnap is (ha marad) puhák maradnak.


Elkészítés

1
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrjuk a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy.
2
Kelesztés nélkül 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Tetszés szerinti méretben kiszaggatjuk. (Én 2 dl-es pohárral szoktam.)
3
Ízlés szerint megtöltjük. A gesztenyés töltelékhez a habtejszínt felverve adjuk a masszához. A töltelékekből annyit tegyünk hozzá, hogy könnyen össze tudjuk zárni a kifliket. A széleit célszerű egy kicsit összecsípni. Lekváron, nutellán kívül persze lehet diós, mákos is a töltelék.
4
Tepsibe téve annyi ideig hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra. Ezután kb. 15 percig sütjük. Ha szép halványbarna a teteje, akkor ki is vehetjük. Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük, majd tálaljuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-04 16:07
Szívesen. Az idő körülbelüli, gyerekekkel készítettem, velük mindig lassabb, ugyanakkor élmény is mindannyiunknak.
42870
2017-01-04 15:28
Szeretem az ilyen hamar elkészült az omlós sütiket és még ráadásul nagyon de nagyon fincsi és olyan ennivaló köszönöm katalin
42865
1087
5
0
1
3603
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 08:45
Kedves Anna ! Természetesen , egy mokkás kanál cukor is tökéletes . Az összes recept ezt írja ! A "Pötyi...
43699
2017-01-17 06:49
Finomnak tunik.
43698
2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
3070
4.1
34
66
made by zwoelf