Regisztráció
Töltött fasírt recept főfotó

Töltött fasírt recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!1451

Hozzávalók

3
adagra

A gombához

A zöldségehez

A fasírt masszához

A töltelékbe

A tepsi kikenéséhez

A fasírt tetjére

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 púpos evőkanál zsemlemorzsa

Teljes elkészülési idő

35 perc az előkészület, 50 perc a sütés, 15 perc a pirítás

Leírás

Ez a töltött fasírt recept azért tartozik a kedvenceim közé, mert hidegen és melegen is fogyasztható. Valamilyen körettel, vagy egy hidegtál részeként egyaránt tálalhatjuk. :)


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A gomba fejeket megtisztítjuk, a kalapon belüli lemezeket egy kanál segítségével eltávolítjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, és bekenjük egy kevés olajjal. Én 5 darabot sütöttem, de a fasírtba elég volt 3. :)
Töltött fasírt recept 1. fázisfotó
Töltött fasírt recept 2. fázisfotó
Töltött fasírt recept 3. fázisfotó
Töltött fasírt recept 4. fázisfotó
2
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük a borsóval és a zöldbabbal együtt.
Töltött fasírt recept 5. fázisfotó
Töltött fasírt recept 6. fázisfotó
3
A fasírt masszához egy tálba tesszük a darált húst. A kenyeret vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Töltött fasírt recept 7. fázisfotó
Töltött fasírt recept 8. fázisfotó
Töltött fasírt recept 9. fázisfotó
Töltött fasírt recept 10. fázisfotó
4
Egy sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe egyengetjük a húsmassza 1/3-át, majd ráfektetjük a kihűtött zöldbabot. Erre helyezzük a sajt darabokat.
Töltött fasírt recept 11. fázisfotó
Töltött fasírt recept 12. fázisfotó
Töltött fasírt recept 13. fázisfotó
5
A gombafejekbe töltünk egy adag borsót és répát, majd fejjel lefelé óvatosan a sajt darabokra helyezzük őket.
Töltött fasírt recept 14. fázisfotó
Töltött fasírt recept 15. fázisfotó
6
A maradék fasírt masszával beborítjuk a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyen rajta. Meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
Töltött fasírt recept 16. fázisfotó
Töltött fasírt recept 17. fázisfotó
Töltött fasírt recept 18. fázisfotó
Töltött fasírt recept 19. fázisfotó
7
A fasírt tetejére fektetünk egy darab sütőpapírt, és szorosan lefedjük alufóliával. 200 C fokos sütőben puhára sütjük kb. 50 perc alatt.
Töltött fasírt recept 20. fázisfotó
Töltött fasírt recept 21. fázisfotó
8
Levesszük a tetejéről a papírt és a fóliát, majd 230 C fokon megpirítjuk. A pirítás ideje sütőfüggő, figyeljünk oda rá.
Töltött fasírt recept 22. fázisfotó
Töltött fasírt recept 23. fázisfotó
9
Érdemes megvárni amíg nagyjából kihűl, mert úgy szépen lehet szeletelni a töltött fasírtot. :)
Töltött fasírt recept 25. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-26 13:07
Kedves Koviubi! A gomba lemezei valóban azért lettek eltávolítva, hogy jól elférjen benne a zöldség. Köszönöm a remek, kreatív tippeket a sütőformákkal kapcsolatban (én is ismerem őket :)), de mivel én a kis családomnak főzök általában, nekünk így rusztikusan is tökéletesen megfelel. :) Üdv.: Alajuli
37836
2016-09-26 12:59
Kedves Vica Éva Takács! Helyettesítheted bármilyen zöldséggel amit szerettek. Simán ki is hagyhatod belőle a zöldbabot, vagy tehetsz bele duplán a töltött gombafejből.
37835
2016-09-26 11:54
Sütőformákban sütve nagyon szép lesz a kész fasírt (fahasáb, kerek gyürüs). Gondolom a gombák lemezeit a jobb helykihasználás miatt kell csak eltávolítani, hogy több zöldség férjen bele??!!
37830
2016-09-26 11:50
Príma recept!! Gondolom a gomba lemezeit a nagyobb üreg miatt kell eltávolítani, így több zöldség fér bele??!! Megjegyzem, lehet kapni kféle sütő formákat ("fatörzs, kuglóf", etc.) amelyek jól egyben tartják a még nyers fasírtot, miután elkészült szép formát ad az ételnek (kipróbáltam kerek gyürüs sütőformában, utána pazarul lehetett a közepébe köretet elhelyezni, még dekoratív is volt) :)
37828
2016-09-24 13:28
szia, biztos nagyon finom, csak azt kérdezném, hogy a zöldbab helyett mit terítsek le a húsra,mivel a zöldbabot nem szeretjük?
37741
2016-09-12 21:30
Kedves Barilla74! Köszönöm szépen a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy ízlett a fasírt! :) További sok sikert kívánok a főzőcskézéshez! :)
37413
2016-09-12 00:18
Kedves Alajuli, nagyon szepen koszonom ezt a receptet! Isteni finom lett. Egyetlen hatranya h idom sem volt lefotozni, mert 10 perc alatt felfaltak a lakotarsaim :-) dupla adagot kellett volna csinalnom... Az osszes recepted csodas, szivbol gratulalok! <3
37384
2016-06-15 16:08
igazi finomság
33712
2016-01-05 19:30
*
27188
2016-01-05 19:25
Szuper recept, remekül sikerült! Én répa helyett kukoricával csináltam, de így is nagyon finom. Köszönöm! :)
27187
6405
4.707315
68
102
3259
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 22:03
kakaós masszát készítettem hozzá. Isteni! Köszi!
44167
2017-01-22 22:00
Van itt az oldalon egy hasonló recept. Azt is kipróbáltam, de nálunk ez a nyerő. Bár én 1,5 adag
44165
2017-01-22 21:35
Tökèletes,imadtuk -)
44164
2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
made by zwoelf