Regisztráció
Töltött lángos (Panzerotti) recept főfotó

Töltött lángos (Panzerotti) recept

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!2173

Hozzávalók

7
darabra

A tésztához

A töltelékhez

  • 200 g pizza mozzarella
  • 100 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 7 db bazsalikomlevél - friss
  • 1 csipet
  • bors - fekete (tört)

A sütéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

A Panzerotti az olaszok töltött lángosa. Hihetetlenül finom, mozzarellával, paradicsommal, és bazsalikommal töltött lángos. Az a baj a végeredménnyel, hogy percek alatt elfogy! Nem lehet eleget készíteni! Könnyű, és finom! Ki kell próbálnod ezt a töltött lángos receptet!


Videó

Elkészítés

1
A hozzávalók között szereplő kevesebbik vizet egy kis tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és feloldjuk benne.
115 ml víz - langyos, 12.5 g élesztő (friss)
Töltött lángos (Panzerotti) recept 1. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 2. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 3. fázisfotó
2
A nagyobb mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, és a sót.
200 ml víz - langyos, 5 g kristálycukor, 10 g só
Töltött lángos (Panzerotti) recept 4. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 5. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 6. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 7. fázisfotó
3
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd a sós-cukros keveréket is. Így, hogy a sót és a cukrot külön vízben feloldottuk, már nem öli meg az élesztőt.
500 g búzaliszt (BL55)
Töltött lángos (Panzerotti) recept 8. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 9. fázisfotó
4
Hozzáadjuk az olívaolajat is, és jól kidolgozzuk a tésztát.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 10. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 11. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 12. fázisfotó
5
Egy konyharuhával letakarjuk az elkészült tésztát, és kelesztjük kb. 1 órán át.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 13. fázisfotó
6
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez először lereszeljük a mozzarella sajtot.
200 g pizza mozzarella
Töltött lángos (Panzerotti) recept 14. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 15. fázisfotó
7
A kockázott, hámozott paradicsomot leszűrjük. A bazsalikomleveleket felaprítjuk.
100 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv, 7 db bazsalikomlevél - friss
Töltött lángos (Panzerotti) recept 16. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 17. fázisfotó
8
A reszelt mozzarellához hozzáadjuk a paradicsomot, és a bazsalikomot, sót, őrölt borsot. Jól összekeverjük.
1 csipet só, bors - fekete (tört)
Töltött lángos (Panzerotti) recept 18. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 19. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 20. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 21. fázisfotó
9
Elővesszük a megkelt tésztát lisztezett asztalra. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kör alakokat szaggatunk belőle egy 12 cm átmérőjű pohárral, vagy pogácsa szaggatóval.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 23. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 24. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 25. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 26. fázisfotó
10
Most a kapott köröket egyenként jobban kilapítjuk lisztes kézzel, mindegyikbe teszünk egy púpozott evőkanálnyi tölteléket.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 27. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 28. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 29. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 30. fázisfotó
11
A töltelékre ráhajtjuk a tészta egyik felét, a széleit alaposan összenyomkodjuk, majd 1 centinként felhajtjuk.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 31. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 32. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 33. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 34. fázisfotó
12
Forró olajban kisütjük. Oldalanként kb. 2-3 percig.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 35. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 36. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 37. fázisfotó
Töltött lángos (Panzerotti) recept 38. fázisfotó
13
Papírtörlőre szedjük a kisült töltött lángosokat.
Töltött lángos (Panzerotti) recept 39. fázisfotó
14
El is készültek a töltött lángosok (Panzerottik). Frissen-forrón kínáljuk őket!
Töltött lángos (Panzerotti) recept 41. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-19 12:13
Ízlett!
40387
2016-09-21 16:26
Igeeeeeen!!!!!
37672
2016-08-10 11:07
Nem ertem 2szer kell hozzá vizet adni?mért van kulön irva?
36117
2016-07-30 15:46
Nagyon finom lett csak egy kicsit vastag volt. Én trapistát használtam és raktam bele bacont is. Köszi a recepter
35702
2016-07-06 22:55
èn szeretnèm tudni melyik mozzarelàval kèszült köszönöm a vàlaszt:)
34677
2016-07-04 09:07
Nagyon finom. Én még hozzáadtam kis Grana Padano sajtot.
34568
2016-07-01 16:59
Nagyon szupi ötletes
34485
2016-07-01 16:19
szia jól látom, hogy azt a fajta mozzarellát használod, ami sós lében ázik?
34483

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 16:21
holnap megcsinalom ebedre majdnem en is igy csinalom de nem keverem ossze de ugy csinalom ahogy le van irva koszike...
44208
2017-01-23 16:11
Kedves Katika ! Köszönöm és viszont kívánom ! Jó reggelit , uzsonnára , akár vacsorára is ! Minden alkalomra fini ! Üdv...
44204
2017-01-23 15:48
fincsi kis csemege ennivaloan edes en is elkeszitem szuper kis desszert koszike katalin
44203
2017-01-23 15:38
Nekem igy sikerult.Nem lett tul szep de finom volt.
44202

Hasonló receptek

made by zwoelf