Töltött padlizsán recept

Töltött padlizsán recept

Hozzávalók

adaghoz2 adaghoz:

A padlizsánhoz:

A körethez:

Teljes elkészülési idő:

4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

Egy igazán ízes, testes finomság. A zöldségek, a szalonna, és a sajt egy jó bulgur körettel utolérhetetlen!


Elkészítés

1
A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket.
2
A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk.
3
A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk.
4
A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
5
Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük.
6
Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel.
7
Bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre. Szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük.
8
200 C-on légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.
9
Főtt bulgurral tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.22 19:55
Tettem még bele karfiolt, kaliforniai paprikát és spenótlevelet.
A bacon már csak akkor jutott eszembe, mikor negyed órája sült, így az most kimaradt.
Állítólag nagyon finom lett, én még nem kóstoltam. :)

Köszi a receptet!
2012.12.01 22:22
Kápia paprika kockákkal színesítetem a tölteléket.
Gyerekbarát körettel tálaltam: csiga formájú rizs :)
2012.02.27 21:11
Valóban isteni finom lett a töltött padlizsán! Köszönöm a receptet!!! Annyit jegyeznék csak meg, hogy nekem a töltelékből kicsit sok lett, így a maradékkal burgonyát töltöttem meg és utána ugyanúgy megsütöttem. Illetve az én sajtom lehet nem volt olyan jó minőségű, így kicsit megégett, ezért lehet érdemes a sajtot vagy kicsit később rátenni vagy az ételt hamarabb kivenni a sütőből (különösen ha az ember a tölteléket már előtte is gyakorlatilag készre párolja). Ja, és a receptben nem szerepel a cukkini és a hagyma mennyisége. Szerintem darabra fele annyi cukkini és hagyma elég, mint a padlizsán. Tehát 2 padlizsánhoz 1 cukkini és 1 lilahagyma.
2011.11.08 14:13
A hétvégén elkészítettem ezt a remek ételt! Igaz, hogy mozzarellám nem volt itthon így trapistát reszeltem rá! De így is nagyon finom volt!!!! legközelebb is elkészítem!! Mindenkinek meg kellene kóstolnia!
Köszi a receptet!
2010.04.24 15:32
Hmmm, hat ez fantasztikusan hangzik. Es ugy is nez ki:)

Most eppen Bulgariaban vagyok, de ha hazamegyek, azt hiszem ez lesz az elso dolog, ami asztalra kerul:)

Masodsorban talan valami bolgar specialitas, mert azt tapasztalom, hogy a bolgar konyha nagyon az en izlesem. Sok friss zoldseg, kellemesen pacolt husok, savanykas izek dominalnak:) Foetelek elott emelem kalapom, desszertjuk viszont egy sincs, ami igazan izletes lenne.

Hat ennyit a bulgariai gasztronomiai elmenyeimrol:D

Jo fozocskezest mindenkinek:)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

finom lett!köszönöm a receptet!
Tökéletes recept!! Mindenkinek ajánlani tudom. Végre, nem az a tömény, vajas, ehetetlen csokitorta... csokikrém kellemes, könnyed és a marcipán a közepén telitalálat!! A torta lap nekem egy kicsit tömén...
Most csináltam először és nagyon fincsi lett, köszönöm! ;)
Elsőre nagyobb adaggal indítottam... (Édesszájú a család!) A cukor kimérésénél viszont már láttam hogy túlzottan édes lesz, így a bemutató mennyiség 3/4-ét raktam bele és még így is édes lett (szeri...
Sziasztok, én en kis rozmaringgal dobtam fel, nagyon finom lett!:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.