Töltött paprika recept

Töltött paprika recept

Hozzávalók

adagra4 adagra:

A töltelékhez:

A paradicsomszószhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

A töltött paprika egy igazi magyar specialitás. Jellegzetes étel, kiváló ízekkel. Ezzel biztosan elkápráztathatja vendégeit!


Elkészítés

1
A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát.
2
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
3
A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.
4
A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket. FIGYELEM! A tölteléket alaposan keverjük el, hogy a fűszerezés teljesen egyenletes legyen.
5
Most a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsomokat felkockázzuk, rányomjuk a fokhagymát, és pépesre főzzük közepes lángon.
6
Míg a paradicsom fő, elkészítjük a töltött paprikákat, és a gombócokat. Ehhez a paprikákat csumázzuk ki először.
7
Töltsük be a paprikákat úgy, hogy a végükbe is jusson töltelék, majd kissé nyomkodjuk meg az oldalukat, és a kijövő tölteléket csípjük le. Így elkerülhető, hogy túl feszesre legyen töltve a paprika, és főzéskor a rizs duzzadásától megrepedjen.
8
A maradék hústöltelékből nedves kézzel gombócokat formázunk.
9
Míg a paprikákat és gombócokat készítettük, pépesre főtt a paradicsomunk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a vizet, ízlés szerint sót.
10
Ezt követően a töltött paprikákat, és a gombócokat, valamit a petrezselymet beletesszük a paradicsomos mártásba, és közepes lángon kb 20 perc alatt teljesen átfőzzük őket. Ha megfőttek a gombócok, és a paprikák, kivesszük őket egy tálra, de a szószt a tűzhelyen hagyjuk.
11
A zellergumót meghámozzuk, felkockázzuk, majd a paradicsomszószhoz adjuk, melyet addig főzünk, míg a zeller teljesen meg nem puhul.
12
Mikor a zeller megpuhult, turmixgépbe öntjük a paradicsomszószt, és teljesen simára turmixoljuk.
13
Adagonként egy gombócot és egy paprikát a paradicsomszósszal leöntve, petrezselymes burgonya körettel tálalunk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.29 16:49
Köszönöm szépen a receptet ,egyszerűen isteni finom ! Nagyon szeretem az "APRÓSÉF " oldal.Nagyon jó áttekinthető receptekkel egyszerűen fantasztikus : További szép napot kívánok és nagyon sok sikert
!üdvözlettel :Maryke Wágner
2014.05.11 13:36
Isteni lett!

2011.11.06 13:50
Köszönöm mérleg a recepteket!
20 kg káposzta savanyodik nálunk, már alig várom, hogy felhasználható állapotba kerüljön. :))
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

isteni nagyon jó recept
Igen, muszáj bele a sör. A többi hozzávalókhoz szükséges az mennyiségü folyadék.
Muszáj a sör?
ez a leves pazar.Még a kisebbik gyerkőcünk is imádja,pedig a zöldséggel annyira nincs nagy barátságban :-) Köszönöm a receptet

Szia kiramagika,

A kelt tészta csoportban, a http://aprosef.hu/buktatorta
receptben, az 1.pntban le van irva hogy teszi bele a hozzávalókat.
Milyen sorr...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.