Regisztráció
Töltött paprika másképpen recept főfotó

Töltött paprika másképpen recept

3.5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!331

Hozzávalók

4
adagra

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ezt a töltött paprikát egyszer egy vendégségben ettem, és nagyon megtetszett. Erdélyben sok helyen készítik így, levesként. Mivel nem paradicsomos mártásban készül, savat sem csinál, és könnyebb az étel. Ha szereted a régi klasszikusokat, de megkóstolnál új ízeket, akkor készítsd el ezt a töltött paprika másképpen receptet.


Elkészítés

1
Feldarabolom a répát, petrezselyemgyökeret, zellert és a hagymát, majd forrásba lévő sós vízbe teszem. Amíg főnek a zöldségek, elkészítem a tölteléket. A darált húshoz adom a tojást, fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, paprikával.
1 db zellergumó (nyers), 4 db sárgarépa (nyers, megpucolt), 4 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb), 1 db vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors - fekete (tört), 1 csapott teáskanál fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 500 g sertés darált hús (sovány), 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Töltött paprika másképpen recept 5. fázisfotó
2
Hozzáadom a rizst és alaposan átdolgozom.
0.5 bögre rizs
Töltött paprika másképpen recept 6. fázisfotó
3
A rizses, darált húsos töltelékkel megtöltjük a paprikákat.
6 db TV paprika
Töltött paprika másképpen recept 7. fázisfotó
4
Ha már majdnem készre főttek a zöldségek, hozzáadom a betöltött paprikákat.
Töltött paprika másképpen recept 8. fázisfotó
5
Lehúzom a paradicsomok héját, és nagyobb darabokra vágom, majd amikor már majdnem teljesen megfőtt a paprika, hozzáadom a leveshez.
2 db paradicsom
Töltött paprika másképpen recept 9. fázisfotó
6
El is készült ez a nagyon finom töltött paprika, ezúttal kicsit másképpen.
Töltött paprika másképpen recept 10. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-14 18:12
Bérczi Róbert: Köszönöm hogy válaszoltál a kérdésre! :)
38613
2016-10-14 13:23
Zso Betty: Mire belerakod a paprikát, addigra a lének a benne főtt zöldségektől már lesz egy finom íze, és a paprika ezt is magába szívja!
38602
2016-10-13 20:25
Megkóstolnám, bár azt nem értem, hogy miért akkor kell a betöltött paprikákat hozzáadni, amikor a zöldségek megpuhultak, együtt nem lenne jobb puhára főzni??
38580

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 14:48
Isteni finom lett! :) Nekem nem volt áfonyám, így apróra vágott eperrel csináltam.
40997
2016-12-03 14:21
Puha lesz, csak vigyázni kell ne süssük túl, mert akkor megkeményedik. 1 hétig szerintem biztosan eláll.
40996
2016-12-03 14:05
Mennyi ideig tárolható? Omlos vagy kemény a süti ? Köszönöm elöre is a választ!
40995
2016-12-03 14:03
Nagyon finom lett ☺ ( liszt mennyiségét én is emeltem )
40994
made by zwoelf