Regisztráció
Töltött zsemle recept főfotó

Töltött zsemle recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1515

Hozzávalók

2
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez az egyszerű, mutatós melegszendvics recept egy régi szakácskönyvből való, amely minden évben többször is a családi asztalra kerül. Kitünő választás egy téli, gyors vacsorához, forró teával, zöldségekkel tálalva! Párizsi helyett ki lehet próbálni sonkával, csirkemellsonkával is, viszont ez esetben valamennyivel több tejfölt, sajtot használjunk!


Elkészítés

1
A zsemlék tetejéről vágjunk le egy vékony lapot és tegyük félre! A belsejüket pedig szedjük ki és tépkedjük apró darabokra! A párizsit vágjuk fel apró kockákra!
Töltött zsemle recept 1. fázisfotó
2
A tojást egy tálban keverjük ki!
Töltött zsemle recept 2. fázisfotó
3
Adjuk hozzá a zsemle - és párizsi darabokat, majd dolgozzuk össze!
Töltött zsemle recept 3. fázisfotó
4
Ezután ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a petrezselyemzölddel, fűszerezzük sóval, borssal és átkeverjük!
Töltött zsemle recept 4. fázisfotó
5
Végül beledolgozzuk a kinyomott vagy lereszelt fokhagymát, és a reszelt sajtot!
Töltött zsemle recept 5. fázisfotó
6
Az elkészült masszával töltsük fel a zsemlék üregeit, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket, és előmelegített sütőben 180 C fokon süssük 15-20 percig!
Töltött zsemle recept 6. fázisfotó
7
A zsemlék tetejét kenjük le olajjal! A megsült szendvicsekre helyezzük rá a kalapokat, és még pár percre toljuk vissza őket a sütőbe!
Töltött zsemle recept 7. fázisfotó
8
Kész is a finom vacsora!
Töltött zsemle recept 8. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-12 22:41
Nagyon szívesen! Örülök, hogy bevált! :-)
43437
2017-01-11 17:40
Köszönjük a receptet, nagyon finom lett.
43362
2017-01-10 19:22
Kedves Aranka! Nem lesz száraz és kemény a közepes hőfokot betartva. A zsemle belül a tölteléknek köszönhetően puha lesz, kívűl pedig ropogós.
43305
2017-01-10 17:34
Nem lesz kemény, száraz a zsemle?
43290
2017-01-10 17:26
Régi szakács könyvekből igazán jó recepteket lehet ki írni mivel egyszerű és nagyszerű és a persze laktató példás recept régi szép idők üdv katalin
43288
1086
5
0
1
3601
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 06:49
Finomnak tunik.
43698
2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
made by zwoelf