Toros káposzta recept

Toros káposzta recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A tálaláshoz:

Teljes elkészülési idő:

3
Értékelés
32

Leírás

Egy igazi téli étel! Az ilyenkor eltett savanyú káposzta felhasználására rögtön egy jó tipp.


Elkészítés

1
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.
2
A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.
3
Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.
4
Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.
5
Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.
6
Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal.
7
Tejföllel, friss fehérkenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.02.16 11:30
nagyon finom, en csinaltam krumplivol, kicsi sok volt a hus de annal jobb volt.
2010.05.28 18:24
Hmmmm....isteni lett! Még ilyenkor tavasszal is. Szuper ez az oldal, nagyon szeretem és az osztrák férjemnek, barátainknak is nagyon izlenek a magyaros ételek! Ma el is döntöttem minden receptet szép sorjában ki fogok próbálni!!! :):):)
2010.01.29 16:03
Szülőfalumban a toros káposztát malacvágáskor főzték, de másként, un. "hulladék" húsokból,kockára vágva.
Először a szalonna kockákat zsírjára sütötték, majd kiszedték a zsírból. Hagymát pirítottak benne, majd a soványt húst beleszórták,fűszerezték (só,bors,babérlevél,)félpuhára megfőzték, hozzáadták a sült szalonnát és a savanyú káposztát és készre főzték.
Ha kellett utána ízesítették. (Alföldi recept)
2010.01.06 16:33
Mi teljesn másképp készítjük. Sült húst csinálok. A káposztát átmosom, tepsibe rakom, paradicsom szószt adok hozzá (nem sokat), megszórom pirospaprikával, kicsi víz alá és olaj vagy zsír a tetejére és pirosra sütöm. Nagyon finom.
2009.12.19 10:42
Én egy másik változatát ismerem. A káposzta ugyanígy készül. Ami eltér: sima sült húst készítünk (oldalas, tarja, lapocka) és a sülthús szaftján van megpirítva a leszűrt káposzta, majd belekeverjük a sülthúst is.
2009.12.16 20:06
Nagyon szeretem én is.
Kevésbé "nehéz" változata:
Savanyú káposztát összekeverem pár fej karikára vágott vöröshagymával és kockákra vágott hússal (csirke, pulyka, sretés, bármi). Fűszerezem borssal, sóval babérlevéllel. Tepsit,vagy római tálat vékonyan kizsírozom és belerakom a káposztás húst. Félig öntöm vízzel, ráteszem a római tál fedelét, vagy a tepsire az alufóliát és kb 2 órára beteszem a sütőbe.

Nekünk ez is nagyon ízlik!
2009.12.05 21:25
Igazi fincsi lehet,ki probalom en is
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.