Toros káposzta recept

Toros káposzta recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A tálaláshoz:

Teljes elkészülési idő:

3
Értékelés
32

Leírás

Egy igazi téli étel! Az ilyenkor eltett savanyú káposzta felhasználására rögtön egy jó tipp.


Elkészítés

1
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.
2
A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.
3
Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.
4
Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.
5
Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.
6
Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal.
7
Tejföllel, friss fehérkenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2012.02.16 11:30
nagyon finom, en csinaltam krumplivol, kicsi sok volt a hus de annal jobb volt.
2010.05.28 18:24
Hmmmm....isteni lett! Még ilyenkor tavasszal is. Szuper ez az oldal, nagyon szeretem és az osztrák férjemnek, barátainknak is nagyon izlenek a magyaros ételek! Ma el is döntöttem minden receptet szép sorjában ki fogok próbálni!!! :):):)
2010.01.29 16:03
Szülőfalumban a toros káposztát malacvágáskor főzték, de másként, un. "hulladék" húsokból,kockára vágva.
Először a szalonna kockákat zsírjára sütötték, majd kiszedték a zsírból. Hagymát pirítottak benne, majd a soványt húst beleszórták,fűszerezték (só,bors,babérlevél,)félpuhára megfőzték, hozzáadták a sült szalonnát és a savanyú káposztát és készre főzték.
Ha kellett utána ízesítették. (Alföldi recept)
2010.01.06 16:33
Mi teljesn másképp készítjük. Sült húst csinálok. A káposztát átmosom, tepsibe rakom, paradicsom szószt adok hozzá (nem sokat), megszórom pirospaprikával, kicsi víz alá és olaj vagy zsír a tetejére és pirosra sütöm. Nagyon finom.
2009.12.19 10:42
Én egy másik változatát ismerem. A káposzta ugyanígy készül. Ami eltér: sima sült húst készítünk (oldalas, tarja, lapocka) és a sülthús szaftján van megpirítva a leszűrt káposzta, majd belekeverjük a sülthúst is.
2009.12.16 20:06
Nagyon szeretem én is.
Kevésbé "nehéz" változata:
Savanyú káposztát összekeverem pár fej karikára vágott vöröshagymával és kockákra vágott hússal (csirke, pulyka, sretés, bármi). Fűszerezem borssal, sóval babérlevéllel. Tepsit,vagy római tálat vékonyan kizsírozom és belerakom a káposztás húst. Félig öntöm vízzel, ráteszem a római tál fedelét, vagy a tepsire az alufóliát és kb 2 órára beteszem a sütőbe.

Nekünk ez is nagyon ízlik!
2009.12.05 21:25
Igazi fincsi lehet,ki probalom en is
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon jól sikerült és köszönöm a receptet
Mi megcsináltuk barátnőmmel és nagyon finom lett :) (bár elég édes, de tejbe mártogatva pont jó)
Énis elkészítettem,barack-és áfonya lekvárral.Valami Isteni volt a tészta.Csak ajánlani tudom.! :)
Én leturmixoltam!Fini lett!
mi minden vasárnap ezt esszü

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.