Főmenü

Regisztráció

Toros káposzta recept

Toros káposzta recept

Toros káposzta recept

3
32
Kedvencek közé teszem!111

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egy igazi téli étel! Az ilyenkor eltett savanyú káposzta felhasználására rögtön egy jó tipp.


Elkészítés

1
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.
2
A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.
3
Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.
4
Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.
5
Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.
6
Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal.
7
Tejföllel, friss fehérkenyérrel tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2012-02-16 11:30
nagyon finom, en csinaltam krumplivol, kicsi sok volt a hus de annal jobb volt.
6733
2010-05-28 18:24
Hmmmm....isteni lett! Még ilyenkor tavasszal is. Szuper ez az oldal, nagyon szeretem és az osztrák férjemnek, barátainknak is nagyon izlenek a magyaros ételek! Ma el is döntöttem minden receptet szép sorjában ki fogok próbálni!!! :):):)
4264
2010-01-29 16:03
Szülőfalumban a toros káposztát malacvágáskor főzték, de másként, un. "hulladék" húsokból,kockára vágva. Először a szalonna kockákat zsírjára sütötték, majd kiszedték a zsírból. Hagymát pirítottak benne, majd a soványt húst beleszórták,fűszerezték (só,bors,babérlevél,)félpuhára megfőzték, hozzáadták a sült szalonnát és a savanyú káposztát és készre főzték. Ha kellett utána ízesítették. (Alföldi recept)
3437
2010-01-06 16:33
Mi teljesn másképp készítjük. Sült húst csinálok. A káposztát átmosom, tepsibe rakom, paradicsom szószt adok hozzá (nem sokat), megszórom pirospaprikával, kicsi víz alá és olaj vagy zsír a tetejére és pirosra sütöm. Nagyon finom.
3277
2009-12-19 10:42
Én egy másik változatát ismerem. A káposzta ugyanígy készül. Ami eltér: sima sült húst készítünk (oldalas, tarja, lapocka) és a sülthús szaftján van megpirítva a leszűrt káposzta, majd belekeverjük a sülthúst is.
3173
2009-12-16 20:06
Nagyon szeretem én is. Kevésbé "nehéz" változata: Savanyú káposztát összekeverem pár fej karikára vágott vöröshagymával és kockákra vágott hússal (csirke, pulyka, sretés, bármi). Fűszerezem borssal, sóval babérlevéllel. Tepsit,vagy római tálat vékonyan kizsírozom és belerakom a káposztás húst. Félig öntöm vízzel, ráteszem a római tál fedelét, vagy a tepsire az alufóliát és kb 2 órára beteszem a sütőbe. Nekünk ez is nagyon ízlik!
3158
2009-12-05 21:25
Igazi fincsi lehet,ki probalom en is
3091

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf