Túrófánk recept

Túrófánk recept

Hozzávalók

dkg-ra50 dkg-ra:

A fánkokhoz:

A sütéshez:

A tálaláshoz:

Teljes elkészülési idő:

4.90909
Értékelés
4.9090911

Leírás

Kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli! Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!


Elkészítés

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!
1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1002.04 kcal
Fehérje: 76.7772 g
Szénhidrát: 90.058 g
Zsír: 37.49 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.01 10:10
Isteni finom.Gratulálok az oldaladhoz.
2014.01.06 12:28
Teljesen tökéletes a recept, nagyon köszönjük, hétvégén 3x kellett megcsinálnom. És ami külön jó benne, hogy nagyon gyorsan elkészül. Gyermek automata robotfánknak nevezte el, mert nagyon viccesen maguktól forgolódnak a kis fánkocskák. Köszi!!! :)
2013.05.30 18:29
Újabb siker a család körében! :) Nagyon finom lett, remek recept! Köszönöm! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nekem keves volt az a liszt mennyiseg, nagyon ragacsos volt.:/
Szervusz, Sajnos nem tudok segíteni, mert a lisztkeverékekkel nincs tapasztalatom. :(
Örülök hogy izlett :)
Szia zafira100, Azért ez is nagyon finom, de tudom miről beszélsz! :) Ugyan ez az emlékem van nekem is. Az nem volt hajtogatva sem. És mint ha valami burgonyás tészta lett volna. Sehol nem találok receptet hoz...
Nagyon jó recept nekünk ízlik :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.