Regisztráció
Túrófánk recept főfotó

Túrófánk recept

4.8 csillag / 16 szavazat
Kedvencek közé teszem!1350

Hozzávalók

50
dkg-ra

A fánkokhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1002.04
kcal
Fehérje
76.7772
gramm
Szénhidr.
90.058
gramm
Zsír
37.49
gramm

Leírás

A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli! Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!


Elkészítés

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
Túrófánk recept 1. fázisfotó
Túrófánk recept 2. fázisfotó
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Túrófánk recept 3. fázisfotó
Túrófánk recept 4. fázisfotó
Túrófánk recept 5. fázisfotó
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Túrófánk recept 6. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-26 21:35
Tegnap elkèszítettem,s mára nem maradt semmi belőle. Fantasztikusan finom lett :-) Bár a sót vèletlenül kihagytam. A Párom is imádta. Ez a recept felkerült a sokszor el fogom mèg kèszíteni listámra :-) Köszönöm a receptet!
31976
2016-03-19 13:31
Én bele szoktam kockázni egy almát a tésztába.Nagyon finom.
30213
2016-02-28 11:46
Isteni Finom, nagyon egyszerű elkèszíteni ❤
29292
2016-02-07 20:43
Finom lett! Házilag készített csokiöntettel az igazi!
28490
2016-02-07 19:57
Nagyon finom! Kisfiam nem birta kivárni hogy kihűljön. :)
28487
2016-01-30 15:23
Isteni lett!
28080
2016-01-23 12:31
nagyon finom
27793
2016-01-07 21:18
Elképesztő! Szuper finom!
27266
2016-01-01 14:08
Hát ez nagyon jól néz ki! Biztos hogy elkészítem!!! :-)
27034
2015-11-13 19:24
A kinézetén van mit csiszolni,de az ize ès az állaga isteni.Köszönöm :)
25158
1755
4.9
27
45
2162
4.857145
16
36

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-06 13:46
En piritosra szoktam rakni :3 imadom
32268
2016-05-06 11:40
Van jelentősége annak, hogy a víz meleg vagy hideg? Amivel felöntöm.
32267
2016-05-06 11:13
Mmmm.... Nagyon jól néz ki!
32266
2016-05-06 10:56
Hatalmas adag lett kettőnknek, de sikere volt :)
32265
made by zwoelf