Túrófánk recept

Túrófánk recept

Hozzávalók

dkg-ra50 dkg-ra:

A fánkokhoz:

A sütéshez:

A tálaláshoz:

Teljes elkészülési idő:

4.90909
Értékelés
4.9090911

Leírás

Kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli! Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!


Elkészítés

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!
1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1002.04 kcal
Fehérje: 76.7772 g
Szénhidrát: 90.058 g
Zsír: 37.49 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.01 10:10
Isteni finom.Gratulálok az oldaladhoz.
2014.01.06 12:28
Teljesen tökéletes a recept, nagyon köszönjük, hétvégén 3x kellett megcsinálnom. És ami külön jó benne, hogy nagyon gyorsan elkészül. Gyermek automata robotfánknak nevezte el, mert nagyon viccesen maguktól forgolódnak a kis fánkocskák. Köszi!!! :)
2013.05.30 18:29
Újabb siker a család körében! :) Nagyon finom lett, remek recept! Köszönöm! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nos, sajnos ez teljesen sütő függő. Extrém esetben akár 30 perccel is tovább sülhet, de ez mondjuk tényleg extrém eset... Látatlanban nehéz megmondani mi legyen. Sütés után ha a sütőben hűlt ki azzal se...
Szia! Nekem sem állt össze 80 perc 105 fokos sütés után is teljesen híg maradt...aztán felvettem 150 fokra és épp hogy csak el kezdett pudingosodni széle a közepe még mindig teljesen folyós volt - ekkor el ...
:( Sajnos nehéz látatlanban megmondani az okát. Nagyon sok helyen el lehet hibázni.. :(
üdv! Hát nem tudom mit ronthattam el, lapos lett, sötét (pedig a megadott időre tettem be a sütőbe) és úgy kellett felvésni a tepsiről, és olyan kemény lett a héja,hogy ember ellen lehetett volna fordítani...
Kicsit bizarrul néz ki, de nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.