Főmenü

Regisztráció

Túrófánk recept

Túrófánk recept

Túrófánk recept

4.916665
4.91666512
Kedvencek közé teszem!339

Hozzávalók

dkg-ra50 dkg-ra:

A fánkokhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1002.04
kcal
Fehérje
76.7772
gramm
Szénhidr.
90.058
gramm
Zsír
37.49
gramm

Leírás

Kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli! Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!


Elkészítés

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-10-03 15:44
Nem lett túl szép, de annál finomabb. :)
13709
2014-09-15 13:02
Nagyon gyors-és finom!!! Dupla adagot készítettem- de így is hamar elfogyott. Köszönöm a receptet, és gratulálok az oldalhoz!
13308
2014-03-01 10:10
Isteni finom.Gratulálok az oldaladhoz.
11508
2014-01-06 12:28
Teljesen tökéletes a recept, nagyon köszönjük, hétvégén 3x kellett megcsinálnom. És ami külön jó benne, hogy nagyon gyorsan elkészül. Gyermek automata robotfánknak nevezte el, mert nagyon viccesen maguktól forgolódnak a kis fánkocskák. Köszi!!! :)
11101
2013-05-30 18:29
Újabb siker a család körében! :) Nagyon finom lett, remek recept! Köszönöm! :)
10438
2013-02-13 21:44
Ma megsütöttem és nagyon finom volt! Gyorsan fogyott :)
9967
2013-01-24 19:23
Kedves Gábor! A recept nagyon jó. Először próbáltam a tiedet, mert a Gourmandia című könyvedet is forgatom. A túrót máshoz vettem, de nem volt időm megcsinálni, és mégse járja, hogy a kutya egye meg:))) Így lett belőle ez az isteni, könnyű fánk. Köszönöm.
9827
2012-11-12 14:59
Hát, egy darabra 30, max 40 grammot számolj. De szerintem már az is hatalmas lesz.
7756
2012-11-12 10:55
Nagyon tetszik a recept.A héten túrófánkot kell sütnöm menübe kb 40 adagot(3db egy adag). A receptben írt mennyiségekből hány db fánkot lehet sütni? Köszi -C-
7755
2012-09-12 09:56
Szia! Köszönöm a választ, esetleg el tudnál látni néhány gyakorlati tanáccsal is?! :-) Pl a tűzzel, a bogrács típusával kapcsolatban, vagy hogy egy adag tésztából kb hány fánk sül ki (fagyiskanállal adagolva)? Köszönöm
7597

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf