Regisztráció
Túrófánk recept főfotó

Túrófánk recept

4.8 csillag / 20 szavazat
Kedvencek közé teszem!2527

Hozzávalók

50
dkg-ra

A fánkokhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1002.04
kcal
Fehérje
76.7772
gramm
Szénhidr.
90.058
gramm
Zsír
37.49
gramm

Leírás

A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli! Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!


Elkészítés

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
Túrófánk recept 1. fázisfotó
Túrófánk recept 2. fázisfotó
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Túrófánk recept 3. fázisfotó
Túrófánk recept 4. fázisfotó
Túrófánk recept 5. fázisfotó
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Túrófánk recept 6. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-03 16:45
Hát ez isteni finomnak látszik! Úgy, hogy muszáj lesz megcsinálni! Nagyon köszönöm a receptet!
41000
2016-10-08 12:03
Fahéjas cukorral isteni finom:D
38315
2016-10-08 10:14
Én úgy gondolom, hogy 3 darab. Én annyival készítettem:)
38304
2016-10-07 00:28
Mennyi a 200g tojas?Hany db kb?
38235
2016-09-25 16:53
37795
2016-04-26 21:35
Tegnap elkèszítettem,s mára nem maradt semmi belőle. Fantasztikusan finom lett :-) Bár a sót vèletlenül kihagytam. A Párom is imádta. Ez a recept felkerült a sokszor el fogom mèg kèszíteni listámra :-) Köszönöm a receptet!
31976
2016-03-19 13:31
Én bele szoktam kockázni egy almát a tésztába.Nagyon finom.
30213
2016-02-28 11:46
Isteni Finom, nagyon egyszerű elkèszíteni ❤
29292
2016-02-07 20:43
Finom lett! Házilag készített csokiöntettel az igazi!
28490
2016-02-07 19:57
Nagyon finom! Kisfiam nem birta kivárni hogy kihűljön. :)
28487

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-03 19:00
Kedves Alajuli! Azt szeretném kérdezni, hogy tönkölybúzaliszt helyett lehet e mást használni (pl. mandulaliszt vagy...
41020
2016-12-03 18:49
Ezt elkészítettem és elsőre sikerült. Szuper receptnek tartom, nem macerás, belátható időn belül megvan. Én elsőre...
41019
2016-12-03 18:49
Ó, azt nem mondtátok, hogy miután hozzáadom a tejszínt és párolom fedővel, le fog égni ezerrel... Dobhattam ki...
41018
2016-12-03 18:44
Köszi a választ! Na, akkor majd a legközelebbi adagot jobban átdarálom. (Vettem vagy egy kilót). :)
41017
made by zwoelf