Főmenü

Regisztráció

Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

5
57
Kedvencek közé teszem!335

Hozzávalók

db gombóchoz10 db gombóchoz:

A gombóchoz

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

+ 120 perc pihentetés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2327.5
kcal
Fehérje
129.06
gramm
Szénhidr.
244.26
gramm
Zsír
91.14
gramm

Leírás

Minden magyar evett már túrógombócot, és én nem is ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Az utolsó darabig elfogy. Készítse el Ön is!


Elkészítés

1
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2
Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3
Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!
4
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6
Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7
Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-22 13:22
szuper
14999
2014-11-16 18:32
Szuper recept!! :-)
14876
2014-10-02 20:43
A tökéletes túrógombóc recept, köszönöm! Csak ajánlani tudom!
13694
2014-10-02 20:34
A tökéletes túrógombóc recept, köszönöm! Csak ajánlani tudom!
13692
2014-03-13 13:41
Nagyon finom lett.: )
11598
2013-04-11 18:42
Ez a világ legjobb túrógombóc receptje!! Imádom :) Bár én édesebben készítem, de az alap, az tökéletes! Gyakran készítem el és mindig nagy sikere van. Köszönöm :)
10333
2013-01-15 18:22
Én ma ezt készítettem,mindent így csináltam,de a közepébe mogyorókrémet raktam! Sajnos kevés lett!!
9778
2012-10-03 20:02
ricottabol lehet csinalni?
7648
2012-07-22 13:31
Turogomboc: apam szakacs is wolt, ö mindig a higabb "tesztahoz" zsemlemorzsat is tett (tetszes szerint), mert attol feszesebb es formalhatobb lett a turo. En a feherjet felwerwe alakewerem, igy nagyon jo a konzisztens. Leweskanallal formalom (nagyobb grizgaluska nagysagu). Egyebkent meleg wajat is lehet a meztelen galuskara önteni es aztan a wajzsirban piritott zsemlemorzsat kewes cukorral raszorni+tejföl. Ez mind izles dolga.
7487
2012-07-02 13:20
Szia! Szerintem érdemes összeállítás után kicsit pihenni hagyni, hogy a gríz megszívja magát. Hagytad pihenni? Illetve attól is függ, hogy mennyi búzadara kell, hogy a túró mennyire vizes. Ez ugye változó, szóval ha pihentetés után is hígnak tűnik, akkor szerintem teljesen jól tetted, hogy adtál még hozzá búzadarát. Jobb tanácsom sajnos nincs, mert nálunk tojásallergia miatt elve nem így készül a túrógombóc :)
7434

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
571
4.857145
6
46

Hasonló receptek

371
4.42857
3
35
413
4.384615
9
37

Másodlagos menü

made by zwoelf