Főmenü

Regisztráció

Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

5
59
Kedvencek közé teszem!832

Hozzávalók

db gombóchoz10 db gombóchoz:

A gombóchoz

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

+ 120 perc pihentetés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2327.5
kcal
Fehérje
129.06
gramm
Szénhidr.
244.26
gramm
Zsír
91.14
gramm

Leírás

Minden magyar evett már túrógombócot, és én nem is ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Ez a túrógombóc recept egy régi, jól bevált darab. Rend szerint az utolsó darabig elfogy. Készítse el Ön is!


Elkészítés

1
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2
Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3
Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!
4
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6
Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7
Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-04 19:08
Beletettem a vízbe, s kb. 1-2 perc után szétestek.:( Mi lehet az oka?
21713
2015-07-29 22:59
Gyakorlatilag ugyanígy csinálom a túrógombócot már évek óta. :) Én egy picivel több grízt teszek bele (2 dl-t), és néha kihagyom a citrom héját. Vaníliás cukrot és sima kristálycukrot viszont én is mindig teszek bele, és minimum 2 órát pihentetem a masszát a hűtőben, mivel egyébként elég nehéz megformázni. Mindenki szereti a családban, nem is hasonlítható a mirelit gombóchoz! :) Szóval én mindenkinek ajánlom!
21605
2015-07-28 20:14
Köszönöm a receptet. Ma megcsináltam és fantasztikus lett. :)) A csaladnak is izlett. :)
21578
2015-05-29 12:15
Nálam is elkészült! Isteni lett! Köszönöm a receptet! :) Jóétvágyat! :)
20088
2015-05-29 07:20
Én most készítem. kérdés hogy a masszába nem kell cukor?így elég ízetlen. házi tehéntúróból csinálom.
20082
2015-05-28 21:29
Amin változtattam: citrom héj nélkül,20perc alatt (hirtelen megkívántuk a párommal és gyors receptre volt szükség) készült,de így is finom lett :-)
20079
2015-05-23 11:01
Én is elkészítettem! A család abszolút kedvence;) házi eper lekvár és cukros tejföl:)
19918
2015-04-27 20:22
Köszönöm, nagyszerű recept, én annyit alakítottam rajta (a saját ízlésemnek megfelelően), hogy tettem bele egy kis vanília-esszenciát (finesse bourbon vanília aroma néven fut /márkanevet direkt nem írtam/, kis zacskós kiszerelésű). Mivel én édesebben szeretem, így tettem még hozzá egy kis cukrot is (bár ettől kicsit nehezebben formázható, folyósabb lett). A tojásfehérje habbá verésekor löttyintettem bele egy pici citromlevet is (ettől jobban fel lehet verni a habot, jobb állagú lesz) Valamint a végén nem tejföllel, hanem tejföl sűrűségűre kevert főzés nélküli vaníliapudinggal tálaltam. És mivel türelmetlen természet (és éhes) vagyok, így nem vártam ki a 2x2 órás pihentetést, csak úgy a negyedét :)
19292
2015-04-18 20:36
szuper köszi a receptet.
18985
2015-02-23 19:17
a citrom héját lehet lével helyetesiteni?? ;-)
17493
1200
4.592595
26
54
1093
4.714285
19
53

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

778
4.42857
10
39
729
4.42857
5
41
870
4.583335
22
84

Másodlagos menü

made by zwoelf