Túrógombóc recept

Túrógombóc recept

Hozzávalók

db gombóchoz10 db gombóchoz:

A gombóchoz:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ 120 perc pihentetés
5
Értékelés
57

Leírás

Minden magyar evett már túrógombócot, és én nem is ismerek olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Az utolsó darabig elfogy. Készítse el Ön is!


Elkészítés

1
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2
Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3
Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.
4
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6
Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7
Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2327.5 kcal
Fehérje: 129.06 g
Szénhidrát: 244.26 g
Zsír: 91.14 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.13 13:41
Nagyon finom lett.: )
2013.04.11 18:42
Ez a világ legjobb túrógombóc receptje!! Imádom :) Bár én édesebben készítem, de az alap, az tökéletes! Gyakran készítem el és mindig nagy sikere van. Köszönöm :)
2013.01.15 18:22
Én ma ezt készítettem,mindent így csináltam,de a közepébe mogyorókrémet raktam! Sajnos kevés lett!!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Hasonló receptek

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá. Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a ...
Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Arra gondoltam, hogy most ebédszünetben hazaugrom és, ha kell tovább sütöm, aztán hűtőbe teszem...ez jó gondolat? Van benne rizikó így elfogyasztani?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.