Főmenü

Regisztráció

Túrós batyu recept

Túrós batyu recept

Túrós batyu recept

5
52
Kedvencek közé teszem!253

Hozzávalók

darabhoz24 darabhoz:

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy jó kis házi túrós batyu recept. Bizony a házi süteményekkel nincs az a cukrász, aki versenyezni tudna. Próbálja ki Ön is ezt a rendkívül egyszerű, és ízletes receptet!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kb 38x27 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk.
2
Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük - ügyelve, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval! -, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
3
A megkelt tésztát lisztes asztalon 80x30 cm-es szögletes csíkká nyújtjuk, és 3x8 darab 10x10 cm-es négyzetre vágjuk egy rádli segítségével - pizzaszeletelő is kiválóan megteszi. Figyeljünk, hogy a négyzetek egyenlő oldalúak legyenek, mert a téglalapokból nehéz lesz batyukat készíteni.
4
Most gyorsan elkészítjük a túrótölteléket. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk.
5
Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyit teszünk a túrótöltelékből.
6
A vágások mentén lehelet vékonyan megkenjük tojással a tésztát. Ha vastag a tojás kenés, nem fogunk tudni szép batyukat csinálni!
7
A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit erősen összenyomkodjuk, hogy a túrótöltelék ne jöjjön ki sütés közben.
8
A kész batyukat kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy tojással vékonyan lekenjük, pihentetjük pár percet.
9
Elõmelegített sütõben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
10
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-06-27 17:15
Nekem fele rétes-, fele finomliszt volt, lehet ezért, de kellett még egy kis tej a tésztához. 24 darab töltelékéhez raktam még egy deci tejfölt is és megemeltem a búzadarát 55, a cukrot pedig 110 grammra, így lett éppen csak elég. Nagyon finom lett így is. Legközelebb mazsola is megy a töltelékbe. Köszönet a receptért! :)
20887
2015-02-13 20:14
Nagyon jó recept, finomak lettek nagyon a batyuk. Én raktam a töltelékhez kettő felvert tojás fehérjét. Puha, lágy a tésztája. Mindenkinek ajánlom!
17229
2015-01-05 02:59
Isteni finom lett es nagyon konnyu volt elkesziteni.
16176
2014-12-18 10:03
15732
2014-12-17 17:00
Sziasztok! Megcsináltam, épp most eszek belőle, még meleg... Soha nem készítettem még ilyet, és elsőre remek lett, biztosan ügyesebb leszek a hajtogatásban ha még gyakorolom...
15714
2014-12-03 21:11
Nagyon jól sikerült, bár nekem be kellett keverni még egy adag túrót, mert nem volt elég :(
15415
2014-11-28 18:14
kesz lett, es nagyon jo..egyszeru es gyors ;)
15192
2014-05-26 14:20
Szia Ingrid, Igen, szerintem azzal is jó lesz! ;)
12193
2014-05-26 14:17
Most sult ki. Nagyon finom lett.
12192
2014-05-13 16:55
Szia Gabor! Szeretnem a segitseged kerni. Kulfoldon elek, es itt nem talalok buza-reteslisztet. Ha sima lisztet hasznalok a tesztahoz, akkor nem lesz jo? Elore is koszi!
12061
1209
5
18
47
1100
4.576925
26
52
1489
4.9375
13
69

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
1264
4.69231
100
147

Másodlagos menü

made by zwoelf