Túrós batyu recept

Túrós batyu recept

Hozzávalók

darabhoz24 darabhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ez egy jó kis házi túrós batyu recept. Bizony a házi süteményekkel nincs az a cukrász, aki versenyezni tudna. Próbálja ki Ön is ezt a rendkívül egyszerű, és ízletes receptet!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kb 38x27 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk.
2
Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük - ügyelve, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval! -, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
3
A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és annyi szabályos négyzetre vágjuk egy rádli segítségével, ahány batyu készül - pizzaszeletelő is kiválóan megteszi.
4
Most gyorsan elkészítjük a túrótölteléket. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk.
5
Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyit teszünk a túrótöltelékből.
6
A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit erősen összenyomkodjuk, hogy a túrótöltelék ne jöjjön ki sütés közben.
7
A kész batyukat kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy tojással lekenjük, pihentetjük pár percet.
8
Elõmelegített sütõben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.02.28 13:20
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
2012.11.13 18:37
Tokeletes Turos batyu.En ebbol a tesztabol keszitek kakos csigat is.mindket valtozata isteni.;-)
2012.07.15 22:10
Nagyon jó a recept. 1-2 éve csináltam először itthon túrós batyut, a férjem azóta is emlegeti, és mindig újra kell csinálni.
Tökéletes reggelinek egy pohár tej mellé.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.