Regisztráció
Túrós batyu recept főfotó

Túrós batyu recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!386

Hozzávalók

24
darabhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez egy jó kis házi túrós batyu recept. Bizony a házi süteményekkel nincs az a cukrász, aki versenyezni tudna. Próbálja ki Ön is ezt a rendkívül egyszerű, és ízletes receptet!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kb 38x27 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk.
2
Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük - ügyelve, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval! -, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
Túrós batyu recept 1. fázisfotó
Túrós batyu recept 2. fázisfotó
Túrós batyu recept 3. fázisfotó
Túrós batyu recept 4. fázisfotó
Túrós batyu recept 5. fázisfotó
Túrós batyu recept 6. fázisfotó
3
A megkelt tésztát lisztes asztalon 80x30 cm-es szögletes csíkká nyújtjuk, és 3x8 darab 10x10 cm-es négyzetre vágjuk egy rádli segítségével - pizzaszeletelő is kiválóan megteszi. Figyeljünk, hogy a négyzetek egyenlő oldalúak legyenek, mert a téglalapokból nehéz lesz batyukat készíteni.
Túrós batyu recept 9. fázisfotó
Túrós batyu recept 10. fázisfotó
Túrós batyu recept 11. fázisfotó
Túrós batyu recept 12. fázisfotó
4
Most gyorsan elkészítjük a túrótölteléket. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk.
Túrós batyu recept 7. fázisfotó
Túrós batyu recept 8. fázisfotó
5
Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyit teszünk a túrótöltelékből.
Túrós batyu recept 13. fázisfotó
6
A vágások mentén lehelet vékonyan megkenjük tojással a tésztát. Ha vastag a tojás kenés, nem fogunk tudni szép batyukat csinálni!
Túrós batyu recept 14. fázisfotó
7
A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit erősen összenyomkodjuk, hogy a túrótöltelék ne jöjjön ki sütés közben.
Túrós batyu recept 15. fázisfotó
Túrós batyu recept 16. fázisfotó
8
A kész batyukat kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy tojással vékonyan lekenjük, pihentetjük pár percet.
Túrós batyu recept 17. fázisfotó
Túrós batyu recept 18. fázisfotó
9
Elõmelegített sütõben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Túrós batyu recept 19. fázisfotó
10
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Túrós batyu recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-28 16:33
28007
2015-10-31 12:41
jó lett szeretem ezt az apro séfet pontos és finom kaják vanak mindig mindenkinek ajánlom
24550
2015-10-11 21:26
23751
2015-06-27 17:15
Nekem fele rétes-, fele finomliszt volt, lehet ezért, de kellett még egy kis tej a tésztához. 24 darab töltelékéhez raktam még egy deci tejfölt is és megemeltem a búzadarát 55, a cukrot pedig 110 grammra, így lett éppen csak elég. Nagyon finom lett így is. Legközelebb mazsola is megy a töltelékbe. Köszönet a receptért! :)
20887
2015-02-13 20:14
Nagyon jó recept, finomak lettek nagyon a batyuk. Én raktam a töltelékhez kettő felvert tojás fehérjét. Puha, lágy a tésztája. Mindenkinek ajánlom!
17229
2015-01-05 02:59
Isteni finom lett es nagyon konnyu volt elkesziteni.
16176
2014-12-18 10:03
15732
2014-12-17 17:00
Sziasztok! Megcsináltam, épp most eszek belőle, még meleg... Soha nem készítettem még ilyet, és elsőre remek lett, biztosan ügyesebb leszek a hajtogatásban ha még gyakorolom...
15714
2014-12-03 21:11
Nagyon jól sikerült, bár nekem be kellett keverni még egy adag túrót, mert nem volt elég :(
15415
2014-11-28 18:14
kesz lett, es nagyon jo..egyszeru es gyors ;)
15192

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-06 10:05
nagyon fincsi lett
28410
2016-02-06 10:02
Bár már fogytán, de nagyon jó recept, brutál finom :-) köszi
28409
2016-02-06 09:10
hmmm isteni recept :)
28408
2016-02-06 04:59
28405
made by zwoelf