Túrós batyu recept

Túrós batyu recept

Hozzávalók

darabhoz24 darabhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ez egy jó kis házi túrós batyu recept. Bizony a házi süteményekkel nincs az a cukrász, aki versenyezni tudna. Próbálja ki Ön is ezt a rendkívül egyszerű, és ízletes receptet!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kb 38x27 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk.
2
Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük - ügyelve, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval! -, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
3
A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és annyi szabályos négyzetre vágjuk egy rádli segítségével, ahány batyu készül - pizzaszeletelő is kiválóan megteszi.
4
Most gyorsan elkészítjük a túrótölteléket. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk.
5
Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyit teszünk a túrótöltelékből.
6
A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit erősen összenyomkodjuk, hogy a túrótöltelék ne jöjjön ki sütés közben.
7
A kész batyukat kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy tojással lekenjük, pihentetjük pár percet.
8
Elõmelegített sütõben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.26 14:20
Szia Ingrid, Igen, szerintem azzal is jó lesz! ;)
2014.05.26 14:17
Most sult ki. Nagyon finom lett.
2014.05.13 16:55
Szia Gabor!
Szeretnem a segitseged kerni. Kulfoldon elek, es itt nem talalok buza-reteslisztet. Ha sima lisztet hasznalok a tesztahoz, akkor nem lesz jo?
Elore is koszi!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Sziasztok! A pergő rizs receptje. Nagyon alapos mosás, 3x4x, hogy már ne legyen fehér a víz. Bármilyen zsiradékon,(nem kell spórolni vele) én kókuszolajat használok, megpirítom, hogy kapjon egy fehéres kérg...

Tisztelt ApróSéf!

Már tegnap délután feltöltöttem egy receptet, le is járt az egy nap, de még mindig nincs fent. Valamivel megsértettem a szabályzatot? Még egy kérdés, a facebook profilommal lépt...

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.