Regisztráció
Túrós Batyu főfotó

Túrós Batyu

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!50

Hozzávalók

12
főre

A tésztához

A töltelékhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ha egyszer megsütöd utána csak ezt kéri a család!


Elkészítés

1
Tészta: Langyos tejben 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
2
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat( margarint) , tojást, csipet sót, maradék cukrot és a felfuttatott élesztőt.
3
A maradék tejjel jól kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
4
A megkelt tésztából 2 cipót formálunk egyenként kb. fél centiméter vékonyra kinyújtjuk, és nagyobb kockára vágjuk. (10×10)
5
Töltelék: A túrót villával összetörjük, hozzáadunk tojást, citrom reszelt héját, tejfölt, és cukrot ízlés szerint. Lágy folyós tölteléket kapunk.
6
Minden kocka közepére 1 evőkanál tölteléket halmozunk és összefogjuk batyunak.
7
Sütőpapírral bélelt tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk.
8
A batyuk közeit olajjal a tetejét tojássárgájával megkenjük.
9
Közepesen meleg, 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük. Sütési idő: 15-20 perc
10
Jó étvágyat!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
Ide még nem küldtek be hozzászólást/képet. Legyél Te az első!
1484
5
0
12
6377
4.707315
68
102
3833
5
8
18
3226
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 19:39
elkészitettem kisfiamnak és odáig van érte imádja :) köszi a receptet
44047
2017-01-21 19:37
Isteni finom
44046
2017-01-21 19:37
Isteni finom
44045
made by zwoelf