Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Hozzávalók

dkg-ra150 dkg-ra:

Teljes elkészülési idő:

4.954545
Értékelés
4.95454522

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.25 19:22
A tórós pogi isteni, csak " szuperlativuszokban "
lehet beszélni róla!
2014.10.25 12:18
Kedves Apróséf!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a titok a levelességben? Mármint a hajtogatáson kívül. Itt is látszik a képen, hogy jó leveles, viszont az elkészített képek feltöltésénél már koránt sem. Sok recepttel próbálkoztam, többek között ezzel is. Betartom a hajtogatás, ahol van pihentetést, stb, és valahogy mégsem lesz az az igazi tökéletes. Tudnál tanácsot adni? Köszönöm
2014.10.22 01:59
most lettem kesz,es nagyon finom..köszönöm a legjobb pogi amit ettem.. :)
2014.10.10 13:21
érdemes az élesztőt felfuttatni, különben darabos marad, nehéz eldolgozni a tésztában. én legalábbis így készítem-és messze ez a legjobb pogi recept, amellyel valaha dolgom volt (:
2014.09.27 17:14
A 3 pogácsa recept közül ez lett a legfinomabb. Teljesen nem fogadtam meg a tanácsot,hogy egyben rakjam be este és reggel szaggassam és este kiszaggattam tepsire,be éjszakára a hűtőbe,folpack rá, egyáltalán nem kelt, tökéletesen sült,szép lett és finom.
2014.09.24 13:21
Igen. Vastagon, szorosan folpackba csavarva a tészta 5-8 C-os hűtőben.
2014.09.24 13:20
Jujj nagyon gyorsan kellene a válasz: éjszakára vajon belehetne tenni a hűtőbe, hogy másnap hajnalban süssem? (szüretre kéne,és klassz lenne ha frissen kaphatnák a drága dolgozók, ami pénteken lesz)
2014.09.20 09:52
Szervusz,
Nem ilyet nem ír a recept. Ennek megfelelően nem is szükséges. ;)
Üdv,
ApróSéf.hu
2014.09.20 09:38
sziasztok az elesztot felkel futatni a turot a lisztelkel elkeverni ezt szeretnem
kerdezni
2014.09.14 13:20
Köszi!!!!!!!!!!
Már tudom, hogy a nagyim mit tett bele, ami nekem kimaradt!
Megcsináltam a Horváth Ilona szakácskönyv alapján valamikor régen, majd átírtam a mennyiségeket, ahogy a mamám mondta, csak az élesztőt lefelejtettem beleírni.
Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!
2014.09.02 17:28
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.
2014.08.25 07:34
szuper recept. én szénhidrátcsökkentett lisztből készítettem a cukorbeteg kislányom miatt-így is pihepuha, omlós volt (még másnap is). tökély :) kezdő háziasszonyok ne felejtsék az élesztőt felfuttatni. én egy dl tejben egy kk (kb. 3-4 g) cukorral tettem ezt.
2014.08.13 12:34
Szia,

A második hajtogatás után is rá kell nyújtani kicsit, de már nem kell olyan vékonyra nyújtani. Egyébként 1 cm-nél magasabbra nagyon ne hagyd, mert el fognak dőlni a pogik. ;)
2014.08.13 12:27
Köszönöm a gyors választ. Még annyit kérdeznék, hogy amikor elkezdem kiszaggatni, akkor egyszer kell hogy félbe legyen hajtva a tészta? Még soha nem készítettem ilyet és nem tudom elképzelni milyen lesz...Azt látom a képeken, hogy a szaggatásnál szép vastag a tészta.
2014.08.13 11:25
Szia,
Újra ki kell nyújtani, hajtogatni, kenni. ;)
Sok sikert!
ApróSéf.hu
2014.08.13 10:29
A 4. pont szerint a 3. pontban foglaltakat meg kell ismételni. Az érdekelne, hogy ezek szerint a már egyszer félbehajtott tésztát újra kinyújtjuk és félbehajtjuk VAGY a félbehajtott tésztát nem kell kinyújtani csak lekenni és újra félbehajtani? Remélem érthető a kérdésem...
2014.08.05 13:50
A második adag! :) Nagyon finom és omlós. Isteni recept!
2014.03.22 20:22
Ilyen szépen megsültek! :-)
2014.03.22 19:50
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon nagyon finom!
2014.03.15 22:16
Sokadszorra is finoman sikerült. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.