Főmenü

Regisztráció

Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

4.954545
4.95454522
Kedvencek közé teszem!422

Hozzávalók

dkg-ra150 dkg-ra:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6162.3
kcal
Fehérje
155.49
gramm
Szénhidr.
399.94
gramm
Zsír
456.92
gramm

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-01-27 10:41
16732
2015-01-27 10:36
Nekem is jol sikerült köszönöm! :)
16730
2015-01-18 11:51
Finom lett. Kicsit laposabbra nyújtottam, fél adagból készítettem. A külseje ropis lett, belül puha és omlós. Köszönöm a receptet!
16444
2015-01-03 11:49
Látom, hogy tettél rá sajtot. Ez a könnyű tészta nem bírja el... Ezért esett össze.
16132
2015-01-03 10:20
nem olyan lett amire gondoltam.szepen feljott majd sutes kozben lapossabb lett.ize finom.
16128
2014-12-29 23:29
Nagyon finom, nálunk percek alatt fogy el!
16030
2014-12-07 00:08
Köszönöm válaszodat most már értem! Nagyon finom lett. Üdv Marian
15477
2014-11-17 12:02
Szervusz Marian, Olyan kérdéseket tettél fel, amelyekre igen hosszúak a válaszok, így engedd meg, hogy csak szótövekben válaszoljak. 1. Hajtogatással nem csak lazítani lehet. Itt sem azért hajtogatunk, hogy leveles legyen, hanem hogy a tésztában lévő feszültségek keresztezzék egymást, így a pogi nem dől el, hanem felfelé fog nőni. 2. Mivel nem a levelesség miatt hajtogatunk, ezért közé is tojásozunk. Ha nem tennék, sütés közben a hajtogatásnál darabokra este a kis pogácsa. 3. Hogyne kelne a tészta. Élesztő van benne. Ezt tudja a szakember. ;) SOk receptben vannak olyan fogások, amiről a háziasszonyok nem hallanak. De minden ilyet beleírni a receptbe igen hosszadalmas volna...
14893
2014-11-16 22:38
Kedves ApróSéf.hu Én azt nem értem minek a hajtogatás ha itt sokan írták nem is kel meg a tészta nem hogy még leveles legyen Nem hallottam még tojással meg kenni a hajtás közt, és a hajtás se egyértelmű Köszönöm
14883

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
804
4.90909
6
52
500
5
8
27

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf