Regisztráció
Túrós pogácsa recept főfotó

Túrós pogácsa recept

5 csillag / 28 szavazat
Kedvencek közé teszem!948

Hozzávalók

150
dkg-ra

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6162.3
kcal
Fehérje
155.49
gramm
Szénhidr.
399.94
gramm
Zsír
456.92
gramm

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyd ki! Ez a tökéletes túrós pogácsa recept! ;)


Elkészítés

1
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Túrós pogácsa recept 1. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 2. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 3. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 4. fázisfotó
2
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
Túrós pogácsa recept 5. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 6. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 7. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 8. fázisfotó
3
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
4
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Túrós pogácsa recept 9. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 10. fázisfotó
5
Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
Túrós pogácsa recept 11. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 12. fázisfotó
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Túrós pogácsa recept 13. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 14. fázisfotó
Túrós pogácsa recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-04 10:48
:)
27144
2015-12-31 18:04
Tökéletes a pogi én margarinnal készítettem de igy is könnyü és finom lett .Köszi a receptet!
27011
2015-12-27 20:58
Most készítettem el először. A lényeg, hogy nagyon finom...kinézete ellenére! A pogik fele szétvált és eldőlt ! A hiba ott lehetett, hogy leheletnyi vékonyan kell a rétegek között a tojást eloszlatni és mivel a 2 tepsit külön sütöttem az elsőt légkeveréssel a másodikat alsó felső sütéssel. Az alsó- felső sütéssel nem annyi dőlt szét én ezt ajánlom 190 fokon sütöttem 30 percig.
26866
2015-12-19 20:25
Az eredeti recept szerint készítettem ill.a tetejére tettem egy kis sajtot. Kár,hogy a sütésre vonatkozva nincsenek tanácsok 3 lehetőségem van hőlégbefuvás/légkeverés, és alsó-felső. Légkeveréses 180 fok, 20 perc volt a jó,de folyton lesegettem. Köszi a receptet.
26514
2015-12-17 11:38
Válaszolva a saját kérdésemre: tejföllel is működik! :) Kicsit több lisztet vesz fel, ill. én élesztő és tojás nélkül készítettem. 25 dkg lisztből, margarinból és tejfölből + só, ebből állt a tészta. Egy éjszaka pihenés hűtőben. Hajtogatva, hajtáskor sajttal megszórva, tetejére felvert tojás, sajt, szezámmag, pici só. :)
26417
2015-12-16 12:47
Szerintetek ha a túrót tejfölre cserélem, úgy is működik? Megmaradt a tejföl, szeretném felhasználni valahogy.
26388
2015-10-17 14:38
Tökéletes. A kedvencem az Apróséf. ☺
23940
2015-09-20 08:58
Szervusz Nikolett! Igen, azzal a legfinomabb, de a sütést nagyon el kell találni! ;)
22983
2015-09-20 08:29
Szia tea vajjal is süthetem?
22982
2015-09-14 20:56
Isteni Finom! Köszönöm a receptet
22743

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-09 13:59
Finom, de 2x annyi rántás kellett hozzá, fele annyi vízzel: 4 evőkanál étolaj 4 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55) 2...
28529
2016-02-09 13:20
28528
2016-02-09 13:20
Boldog palacsinta napot!
28527
2016-02-09 10:35
nagyon finom, jò recept! Én a férjemnek csináltam születésnapjára :)
28526
made by zwoelf