Főmenü

Regisztráció

Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

4.95238
4.9523821
Kedvencek közé teszem!377

Hozzávalók

dkg-ra150 dkg-ra:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6162.3
kcal
Fehérje
155.49
gramm
Szénhidr.
399.94
gramm
Zsír
456.92
gramm

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-07 00:08
Köszönöm válaszodat most már értem! Nagyon finom lett. Üdv Marian
15477
2014-11-17 12:02
Szervusz Marian, Olyan kérdéseket tettél fel, amelyekre igen hosszúak a válaszok, így engedd meg, hogy csak szótövekben válaszoljak. 1. Hajtogatással nem csak lazítani lehet. Itt sem azért hajtogatunk, hogy leveles legyen, hanem hogy a tésztában lévő feszültségek keresztezzék egymást, így a pogi nem dől el, hanem felfelé fog nőni. 2. Mivel nem a levelesség miatt hajtogatunk, ezért közé is tojásozunk. Ha nem tennék, sütés közben a hajtogatásnál darabokra este a kis pogácsa. 3. Hogyne kelne a tészta. Élesztő van benne. Ezt tudja a szakember. ;) SOk receptben vannak olyan fogások, amiről a háziasszonyok nem hallanak. De minden ilyet beleírni a receptbe igen hosszadalmas volna...
14893
2014-11-16 22:38
Kedves ApróSéf.hu Én azt nem értem minek a hajtogatás ha itt sokan írták nem is kel meg a tészta nem hogy még leveles legyen Nem hallottam még tojással meg kenni a hajtás közt, és a hajtás se egyértelmű Köszönöm
14883
2014-10-25 21:48
ez tényleg nagyon finom!!!
14294
2014-10-25 19:22
A tórós pogi isteni, csak " szuperlativuszokban " lehet beszélni róla!
14290
2014-10-25 12:18
Kedves Apróséf! Szeretném megkérdezni, hogy mi a titok a levelességben? Mármint a hajtogatáson kívül. Itt is látszik a képen, hogy jó leveles, viszont az elkészített képek feltöltésénél már koránt sem. Sok recepttel próbálkoztam, többek között ezzel is. Betartom a hajtogatás, ahol van pihentetést, stb, és valahogy mégsem lesz az az igazi tökéletes. Tudnál tanácsot adni? Köszönöm
14272
2014-10-22 01:59
most lettem kesz,es nagyon finom..köszönöm a legjobb pogi amit ettem.. :)
14150
2014-10-10 13:21
érdemes az élesztőt felfuttatni, különben darabos marad, nehéz eldolgozni a tésztában. én legalábbis így készítem-és messze ez a legjobb pogi recept, amellyel valaha dolgom volt (:
13876
2014-09-27 17:14
A 3 pogácsa recept közül ez lett a legfinomabb. Teljesen nem fogadtam meg a tanácsot,hogy egyben rakjam be este és reggel szaggassam és este kiszaggattam tepsire,be éjszakára a hűtőbe,folpack rá, egyáltalán nem kelt, tökéletesen sült,szép lett és finom.
13589
2014-09-24 13:21
Igen. Vastagon, szorosan folpackba csavarva a tészta 5-8 C-os hűtőben.
13517

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
580
4.533335
6
32

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf