Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Hozzávalók

dkg-ra150 dkg-ra:

Teljes elkészülési idő:

4.95
Értékelés
4.9520

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.13 12:34
Szia,

A második hajtogatás után is rá kell nyújtani kicsit, de már nem kell olyan vékonyra nyújtani. Egyébként 1 cm-nél magasabbra nagyon ne hagyd, mert el fognak dőlni a pogik. ;)
2014.08.13 12:27
Köszönöm a gyors választ. Még annyit kérdeznék, hogy amikor elkezdem kiszaggatni, akkor egyszer kell hogy félbe legyen hajtva a tészta? Még soha nem készítettem ilyet és nem tudom elképzelni milyen lesz...Azt látom a képeken, hogy a szaggatásnál szép vastag a tészta.
2014.08.13 11:25
Szia,
Újra ki kell nyújtani, hajtogatni, kenni. ;)
Sok sikert!
ApróSéf.hu
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szervusz, Mert a recept feltöltő jogosultságot kérni kell és neked még nem volt meg. De most bekapcsoltuk. Már tudsz receptet feltölteni! Üdv, ApróSéf.hu
nagyon finom
Sziasztok!én még reszelt sárgarépát is teszek hozzá.
én pont Brazíliában vagyok Köszi
köszönöm a receptet nagyon finom lett

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.