Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Hozzávalók

dkg-ra150 dkg-ra:

Teljes elkészülési idő:

4.95
Értékelés
4.9520

Leírás

Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyja ki!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
2
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
3
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
4
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
5
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
6
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.14 13:20
Köszi!!!!!!!!!!
Már tudom, hogy a nagyim mit tett bele, ami nekem kimaradt!
Megcsináltam a Horváth Ilona szakácskönyv alapján valamikor régen, majd átírtam a mennyiségeket, ahogy a mamám mondta, csak az élesztőt lefelejtettem beleírni.
Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!
2014.09.02 17:28
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.
2014.08.25 07:34
szuper recept. én szénhidrátcsökkentett lisztből készítettem a cukorbeteg kislányom miatt-így is pihepuha, omlós volt (még másnap is). tökély :) kezdő háziasszonyok ne felejtsék az élesztőt felfuttatni. én egy dl tejben egy kk (kb. 3-4 g) cukorral tettem ezt.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

az első adag :)
Elkeszult!! finom nagyon!!
nekem nem.sikerült, nagy sz...lett, de a többieknek grat.
Jah, es a lenyeg le maradt! :D

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.