Tzatziki saláta recept

Tzatziki saláta recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

A salátához:

A tálaláshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.


Elkészítés

1
Előkészület képpen meghámozzuk az uborkát.
2
A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a joghurtba nyomkodjuk őket.
3
A joghurthoz adjuk az őrölt fehérborsot, a sót ízlés szerint, valamint kb egy teáskanálnyi citromlevet, és kb egy evőkanálnyi olívaolajat.
4
Egy villával teljesen elkeverjük a joghurtos alapot, majd félretesszük.
5
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a joghurtos alapba keverjük.
6
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.11 09:13
Én apróra vágott kaprot is tettem bele.
2014.05.24 23:38
Le kell csepegtetni a joghurtot,az uborkanak pedig ki kell kaparni a magvas reszet. A fokhagyma melle meg menta es/vagy kaporlevelet tesznek. Oreganorol meg nem hallottam. Husok melle adjak. Pl. giros.
2013.07.19 13:43
Nem lesz vizes! EZ nagyon jó állagra is, ízre is! ;)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá. Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a ...
Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.