Tzatziki saláta recept

Tzatziki saláta recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

A salátához:

A tálaláshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.


Elkészítés

1
Előkészület képpen meghámozzuk az uborkát.
2
A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a joghurtba nyomkodjuk őket.
3
A joghurthoz adjuk az őrölt fehérborsot, a sót ízlés szerint, valamint kb egy teáskanálnyi citromlevet, és kb egy evőkanálnyi olívaolajat.
4
Egy villával teljesen elkeverjük a joghurtos alapot, majd félretesszük.
5
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a joghurtos alapba keverjük.
6
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.11 20:11
nagyon fincsi
2014.07.11 09:13
Én apróra vágott kaprot is tettem bele.
2014.05.24 23:38
Le kell csepegtetni a joghurtot,az uborkanak pedig ki kell kaparni a magvas reszet. A fokhagyma melle meg menta es/vagy kaporlevelet tesznek. Oreganorol meg nem hallottam. Husok melle adjak. Pl. giros.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Sziasztok! A pergő rizs receptje. Nagyon alapos mosás, 3x4x, hogy már ne legyen fehér a víz. Bármilyen zsiradékon,(nem kell spórolni vele) én kókuszolajat használok, megpirítom, hogy kapjon egy fehéres kérg...

Tisztelt ApróSéf!

Már tegnap délután feltöltöttem egy receptet, le is járt az egy nap, de még mindig nincs fent. Valamivel megsértettem a szabályzatot? Még egy kérdés, a facebook profilommal lépt...

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.