Tzatziki saláta recept

Tzatziki saláta recept

Hozzávalók

adagra2 adagra:

A salátához:

A tálaláshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.


Elkészítés

1
Előkészület képpen meghámozzuk az uborkát.
2
A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a joghurtba nyomkodjuk őket.
3
A joghurthoz adjuk az őrölt fehérborsot, a sót ízlés szerint, valamint kb egy teáskanálnyi citromlevet, és kb egy evőkanálnyi olívaolajat.
4
Egy villával teljesen elkeverjük a joghurtos alapot, majd félretesszük.
5
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a joghurtos alapba keverjük.
6
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.07.19 13:43
Nem lesz vizes! EZ nagyon jó állagra is, ízre is! ;)
2012.04.18 12:51
Én fele-fele arányban szoktam használni a natúr joghurtot a tejföllel, pont azért, hogy ne legyen annyira híg. Az uborka levét én is ki szoktam nyomni, mert különben nagyon vizes lesz az egész.
2012.04.18 10:34
A natúr magyar joghurt alkalmatlan dzadziki (tzatziki-caciki) készítésére! Túl vizes. A joghurtot le kell csöpögtetni egy vászon zsákban kb fél napig. A beletett joghurt fele sem fog megmaradni... :( Ilyen a magyar joghurt. A görög joghurt (nem a danone-féle rettenet!) sűrű, kb 12 %-os zsírtaltalmú. A magyar joghurt 2%-os...
A lecsöpögtetett joghurtot és a lereszelt uborkát (érdemes azt is inkább csepegtetni, mint kinyomkodni) összekeverjük. Ha az ubi is le lett csepegtetve,akkor a joghurt nedvességét visszaszívja az ubi! Finom roppanós lesz. Sok fokhagyma kerül bele (többnyire olajban ledaráltat használjunk) némi olíva olajjal. Bele tesszük a sót és az oreganot (!) , mert az kimaradt a receptből. Mi a dzadziki salátába teszünk még friss mentát is... Semmi citromlé, semmi fehér bors.
Egyes vidékeken (pld észak-Görögország) tesznek bele oregano helyett bazsalikomot, vagy kaprot.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.