Recept feltöltés irányelvek!

Hozzászólások

honey57 képe

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogyan lehet receptet, ill képet feltölteni.
Előre is köszönöm a segítséget!

honey57 képe

Sziasztok!

Nem figyeltem eléggé az olvasásnál, természetesen megtaláltam a feltöltési útmutatót. Azt írjátok, ne legyen benne ételfesték. Azért egy kérdésem lenne: A tortáknál a fondant színezéséhez muszáj használni. (Wiltont használok) Ez kizáró ok a feltöltésnél?

Köszönöm a válaszotokat:

Mézes Zsuzsa

ApróSéf.hu képe

Szervusz Zsuzsa! Igen, minden ételfesték kizárva. :(
budavar képe

Szia!
Én a fotózásról kérdeznék: mennyire legyen részletes? Nem igazán csináltam még ilyet, azért kérdezem? Van valami minimum fotószám? Mire figyeljek a élességen, színeken kívül? Köszönöm szépen.

ApróSéf.hu képe

Szervusz! Élességre, színekre, fényre, esztétikára jó volna figyelni. Továbbá minden mozzanatról szükséges egy fotó, ahogyan itt az oldalon, a saját gyártású receptjeinben.
Kamea képe

Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy a sütőpor megengedett?

ApróSéf.hu képe

Igen, a sütőpor nem szerepel a tiltólistában! ;)
Lacikonyha - picit másként képe

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ami nem kerül ki arról biztosra vehető, hogy valamely irányelvet sértette?

Lesz e a közeljövőben lehetőség arra, hogy a hibás receptet javíthassuk? Vagy piszkozati mentés lehetőség?

A három összetevős (bazsalikom , kakukkfű , rozmaring) provence-i fűszerkeverék sérti az elveket? vagyis inkább írjuk ki külön-külön a receptben, hogy ennyi bazsalikom, ennyi kakukkfű stb.?

Ugyan ez a kérdésem ha például
garam-masala (fahéj, csili, koriander, bors, római kömény szárazon pirítva majd őrölve),

curry por (koriandermag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, szegfűszeg, fekete mustármag, kardamon, szerecsendió)

vagy például a hing (asafoetida gyanta lisztes őrleménye) feltüntetését mellőzzük a receptben?

Üdv
Laca

ApróSéf.hu képe

Szia Laca! Egy csomó jó kérdés.. :) Lássuk csak sorban. Általában ha egy recept nem kerül ki időben, az még semmit nem jelent, csak azt, hogy kicsit csúszunk. :) Ha bármilyen okból nem felel meg a recept, az feldolgozás közben e-mailban jelezzük a beküldőnek, illetve egyeztetünk vele. Piszkozati mentés lehetőség nincs, de a varga@desszert.eu e-mail címre írt e-mailban lehet kérni a recept javítását, igazítását. Ennek semmi akadálya. A provence-i fűszerkeverék összeállítható, így szerencsésebb, ha a három fűszert külön írod bele a receptbe, de pl egy garammasala esetében nem kérdés, természetesen elfogadjuk. A recept beküldése előtt, és után is állunk felhasználóink rendelkezésére! A kérdéseket e-mailban is megválaszoljuk, a varga@desszert.eu címre küldött levelekben. Üdv! Gábor
csak képe

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha a játékban szeretnék részt venni akkor nem kell külön erre jelentkezni ? Elég volt csak regisztrálnom és töltögetnem fel a recepteket képekkel együtt?

Lacikonyha - picit másként képe

Hello!

Köszi a választ.

Most megint nagy a baj.

Fel szeretnék tölteni egy receptet. Teljesen kész van. Ha előnézetben megnézem minden oké kivéve az, hogy a hozzávalóknál nincs kiírva semmi sem. Ez normális? Félek rákattintani a mentésre, mert egy órája pötyögök s, ha elveszik ...

Már beküldtem két másik receptet is, még a múlt hónapban, de sehol sem látom őket.

ApróSéf.hu képe

Szia! Küldd be nyugodtan, majd lelevelezzük! ;) A másik kettő is megvan, hamarosan felkerülnek azok is! ;) Üdv! G
Lacikonyha - picit másként képe

Köszi :)

amper képe

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a főzős pudingpór és az étkezési zselatin engedélyezett-e, és ha nem mivel tudom helyettesíteni?

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel: F. István.

ApróSéf.hu képe

Sxervusz Istvan! Mindket hozzavalo rngedelyezett! ;-)
amper képe

Köszönöm Gábor!

Egy tortával szeretnék részt venni a receptversenyen.

Üdv István.

battike képe

nem indul a videó! s.o.s.!

battike képe

visszavonva. sorry :)

kovikriszti képe

Sziasztok!
3013. február 28-ának utolsó órájában feltöltöttem Hozzátok az első receptemet! :) Remélem, még időben sikerült, és minden elvárásnak megfelel, hogy részt vehessek vele a játékban! :)
Üdv Mindenkinek!
Kriszti

reggii képe

Akkor még várunk rá 1000 évet, de ígérem, én kipróbálom :)

ApróSéf.hu képe

? :)
irishemerald képe

Kedves Gábor!
Kedden feltöltöttem egy receptet, az előnézetben nem látszottak a hozzávalók. Remélem ez csak nálam jelentkezett. Ma kísérletet teszek egy újabb recept feltöltésére, bízva abban, hogy az előző és a mostani munkám sem lesz hiába való.
A keddi receptem még nem került fel. (Tudom, hogy sokan küldenek most.) A kérdésem az lenne, hogy a rengeteg beérkezett recept miatt nincs fent még, vagy valami hiba adódott a feltöltésem közben?
Válaszodat köszönöm.

ApróSéf.hu képe

Szia irishemerald, Igen, minden rendben van a receptekkel, folyamatosan kerülnek fel. ;) Szép napot, Gábor
irishemerald képe

Most fejeztem be a második receptem feltöltését is, ennél sem látszottak a hozzávalók. Elmentettem és nagyon bízom benne, hogy sikerült. Mi lehet az oka, hogy az előnézetben nem jelennek meg a hozzávalók?

irishemerald képe

Az első receptem már fel is került, ezek szerint minden rendben volt vele. Bízom benne, hogy a másodikkal is így lesz.
Köszönöm :)

Irénke képe

Gabor, lenne egy kerdesem. A csillamporhoz ( vagy csillag por)kell etelfestek, foleg hogyha fekete, vagy mas sotet szint akarunk hasznalni. A kerdes pedig: Ha receptet tenyleg csak az etelfestek-kel lehet elkesziteni akkor sem szerepelhet a recept??
Nagyon jo nez ki a sutiken, vagy kulombozo diszeken.

KatalinSzoke képe

Egy kérdésem lenne csak: az étkezési zselatin(tehát a főzős) benne lehet receptekben, a hideg zselatin fix miért nem engedélyezett? Hideg krémhez sokszor az szükséges, amikor a hozzávalókat nem jó összemelegíteni.

bundifalat képe

Tisztelt Arposéf!
Hasonlóképp Nancyvel, kicsit csalódást okozott nekem is az oldal. Mármint nem a receptek, hanem a komolytalansága. Számtalanszor próbáltam jelezni a receptfeltöltésre való szándékomat.Többször megkaptam hogy 24 óra elbírálás után választ kapok.Ami persze azóta is úton van. Valamint a kapcsolattartási "ikon"-otok abszolút nem reagál.A többi sikeres receptfeltöltő is ilyen procedúrán esett vajon át? Nem nagyon hiszem, de az tény hogy nem nagyon vet jó fényt az apróséf. hu oldalának!

ApróSéf.hu képe

Kedves bundifalat, Nagyon sajnáljuk, hogy rossz tapasztalatod van. Valóban nincs még tökéletesre gyúrva a gépezet nálunk. Azonban nagyon bízunk abban, hogy a megítélésünket nem a recept feltöltési lehetőség határozza meg, hiszen az oldalnak nem a recept megosztás a fő célja, hanem a minőségi receptek közzététele. Ezzel a talán túlzott kontrollal a fő célunk biztosított, ami miatt bárki bátran nekifoghat a receptjeinknek, hogy ezek a receptek pontosan, precízen vannak dokumentálva, leellenőrizve, megkóstolva, mielőtt felkerülnek. Reméljük, hogy ez kellő elégtétel lehet mindenki számára. Arra pedig ígéretet teszünk, hogy átgondoljuk a recept beküldés mikéntjét, és hamarosan rendbe tesszük ezt a kérdést is. Nagyon szépen köszönjük észrevételedet! Üdvözlettel, ApróSéf.hu

CSAK 1 PERC!

Figyelmesen olvasd végig, a recept beküldése előtt!

Kedves Felhasználónk!

Arrak kérünk, csak természetes anyagokból készült recepteket küldj be az oldalra. A hozzánk feltöltött receptekben ezért NE szerepeljen:
- hideg pudingpor 
- ételfesték
- aroma
- zselatin fix
- fűszerkeverékek
- hulala
- növényi habalap
 
Csak természetes anyagokból készült receptekkel dolgozz! Hidd el, Te is jobban jársz! ;) 
 
A másik fontos kérésünk a fotókra vonatkozik. Kérünk ügyelj arra, hogy a feltöltött receptekhez tartozó fotók:
- világosak
- élesek
- szép, élénk színűek
- esztétikusak legyenek.
- lehetőleg ne használj a fotókon piros, intenzív kék, rózsaszín, és erős sárga színű eszközöket 
- ne készíts álló fotókat! A rendszer csak fekvő fotókat kezel!
- ne mobiltelefonnal fotózz!
 
Recept feltöltés előtt nézd meg a recept feltőltés segédlet videót, ide klikkelve: 
 
 
 
 
A jövőben CSAK az itt megfogalmazott szabályok szerint elkészített recepteket tudjuk közzétenni! Mindenkit arra kérünk, ezt tartsa szem előtt.  
 
 
Köszönettel:
ApróSéf.hu 
 

Legfrissebb hozzászólások

Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.
Nagyon finom. Csak ajánlani tudom.:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.