Vajas croissant recept

Vajas croissant recept

Hozzávalók

darabhoz8 darabhoz:

A tésztához:

A rétegezéshez:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

4.88889
Értékelés
4.888899

Leírás

Ráérős vasárnapi reggeliken beleharapni egy ropogós, pillekönnyű croissantba mennyei érzés. Ez idáig csak vágyakoztam rá, de hála Limara receptjének most már valóság. Ezer köszönet érte.


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.
2
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
3
Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.
4
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.
5
Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.
6
Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.
7
Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.
8
Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.
9
A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.
10
Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1942.75 kcal
Fehérje: 67.325 g
Szénhidrát: 296.03 g
Zsír: 60.1 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.15 12:52
csokisan és simán!!!
2013.08.30 12:57
A tegnapi Család-barát magazint nézve,ma muszáj volt kipróbálnom ezt a receptet!(Gábor ott készítette el, élő adásban!)
Sajtot tettem bele és a tetejére is! Nagyon finom lett! :)
2013.08.28 08:14
Kedves Gábor!
Most tervezem, hogy veszek kenyérsütő gépet. Kérlek, adj tanácsot, milyen tipusút, kb. hány literes ürtartalmút vegyek?
Köszönöm a segítséget!
Szép napot! Pogilány
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

nagyon köszönöm a csalamádé receptjét! tényleg nem bonyolult! és nagyon jól néz ki az üvegekben!
nekem keves volt az a liszt mennyiseg, nagyon ragacsos volt.:/
Szervusz, Sajnos nem tudok segíteni, mert a lisztkeverékekkel nincs tapasztalatom. :(
Örülök hogy izlett :)
Szia zafira100, Azért ez is nagyon finom, de tudom miről beszélsz! :) Ugyan ez az emlékem van nekem is. Az nem volt hajtogatva sem. És mint ha valami burgonyás tészta lett volna. Sehol nem találok receptet hoz...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.