Regisztráció
Vajas croissant recept főfotó

Vajas croissant recept

4.9 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!704

Hozzávalók

8
darabhoz

A tésztához

A rétegezéshez

A kenéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1942.75
kcal
Fehérje
67.325
gramm
Szénhidr.
296.03
gramm
Zsír
60.1
gramm

Leírás

Ráérős vasárnapi reggeliken beleharapni egy ropogós, pillekönnyű croissantba mennyei érzés. Ez idáig csak vágyakoztam rá, de hála Limara receptjének most már valóság. Ezer köszönet érte.


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.
Vajas croissant recept 1. fázisfotó
Vajas croissant recept 2. fázisfotó
2
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
Vajas croissant recept 3. fázisfotó
Vajas croissant recept 4. fázisfotó
3
Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.
Vajas croissant recept 5. fázisfotó
Vajas croissant recept 6. fázisfotó
Vajas croissant recept 7. fázisfotó
Vajas croissant recept 8. fázisfotó
4
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.
Vajas croissant recept 10. fázisfotó
Vajas croissant recept 11. fázisfotó
5
Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.
Vajas croissant recept 12. fázisfotó
Vajas croissant recept 13. fázisfotó
Vajas croissant recept 14. fázisfotó
Vajas croissant recept 15. fázisfotó
6
Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.
Vajas croissant recept 16. fázisfotó
7
Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.
Vajas croissant recept 17. fázisfotó
8
Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.
Vajas croissant recept 18. fázisfotó
9
A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.
Vajas croissant recept 19. fázisfotó
Vajas croissant recept 20. fázisfotó
Vajas croissant recept 21. fázisfotó
10
Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra (kb. 15-20 perc).
Vajas croissant recept 22. fázisfotó
Vajas croissant recept 23. fázisfotó
Vajas croissant recept 24. fázisfotó
Vajas croissant recept 25. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-10-31 12:40
Sajtosan is isteni én a rétegek közé is tettem sajtot. :) remek lett. Tökéletes reggeli.
24549
2015-10-30 18:09
:D elsőre sikerült. Nagyon tetsz
24513
2015-10-25 14:02
Finom és guszta!Köszönöm a receptetÉn duplán csináltam meg!
24289
2015-10-21 11:28
és joghurt helyett tejfollel is működik
24093
2015-10-21 11:27
már vagy hatodszor készítem az elmúlt két hétben, annyira tetszik a családomnak
24092
2015-10-13 14:00
23786
2015-10-13 13:55
azt hittem nehezebb lesz, örülök hogy kipróbáltam!
23784
2015-10-10 20:29
Csokis és sajtos
23681
2015-10-02 09:10
Lehet hogy buta kérdés, de felteszem: összetekerve, de még sütés előtt, nyersen le lehet fagyasztani? Ha igen, akkor sütés előtti nap ki kell venni hogy felengedjen, vagy be lehet tenni fagyosan a sütőbe?
23372
2015-10-01 19:58
Nagyon fini!!!!
23368
2484
4.857145
81
132
1770
4.588235
15
59
1585
4.916665
14
45
2356
4.933335
59
118

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-13 12:40
Sajnálattal olvassuk, de egyértelműen elmérhettél valamit. :( Tömérdek fotós komment van, hogy tökéletes a recept. A...
28639
2016-02-13 12:23
Sikerült. Igaz én tejcsokival csináltam. :)
28638
2016-02-13 12:21
Isteni finom lett. Életem első muffinja ami sikerült :) eddig valami sosem stimmelt :/ köszönöm szépen!
28637
2016-02-13 12:19
köszönöm szépen,biztos finom !
28636
made by zwoelf