Regisztráció
Vajas croissant recept főfotó

Vajas croissant recept

4.9 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!1294

Hozzávalók

8
darabhoz

A tésztához

A rétegezéshez

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1942.75
kcal
Fehérje
67.325
gramm
Szénhidr.
296.03
gramm
Zsír
60.1
gramm

Leírás

Ráérős vasárnapi reggeliken beleharapni egy ropogós, pillekönnyű croissantba mennyei érzés. Ez idáig csak vágyakoztam rá, de hála Limara receptjének most már valóság. Ezer köszönet érte.


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát.
Vajas croissant recept 1. fázisfotó
Vajas croissant recept 2. fázisfotó
2
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
Vajas croissant recept 3. fázisfotó
Vajas croissant recept 4. fázisfotó
3
Amikor a tészta megkelt, oszd nyolc egyenlő részre - kb. 8 dkg-os darabok lesznek -, és gömbölyítsd ki őket.
Vajas croissant recept 5. fázisfotó
Vajas croissant recept 6. fázisfotó
Vajas croissant recept 7. fázisfotó
Vajas croissant recept 8. fázisfotó
4
Pár perc pihentetés után nyújtsd ki mind a 8 tésztát kb. 18 cm átmérőjű kör alakú lappá.
Vajas croissant recept 10. fázisfotó
Vajas croissant recept 11. fázisfotó
5
Minden egyes lapot kenj meg olvasztott vajjal, és tedd rá a következő tésztalapot.
Vajas croissant recept 12. fázisfotó
Vajas croissant recept 13. fázisfotó
Vajas croissant recept 14. fázisfotó
Vajas croissant recept 15. fázisfotó
6
Így a végén egy vajjal összeragasztott tésztatornyot kapsz. Úgy fog festeni, mint egy palacsinta torony. Tedd a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj kicsit megkössön.
Vajas croissant recept 16. fázisfotó
7
Aztán az egészet egy óriási körré nyújtsd ki, míg 1 ujjnyi vastag lesz.
Vajas croissant recept 17. fázisfotó
8
Vágd fel 8 egyenlő cikkre, mint a pizzát.
Vajas croissant recept 18. fázisfotó
9
A cikkeket egyenként tekerd fel, és kend le a kikevert tojással.
Vajas croissant recept 19. fázisfotó
Vajas croissant recept 20. fázisfotó
Vajas croissant recept 21. fázisfotó
10
Előmelegített 180 C fokos sütőben süsd őket szép pirosra (kb. 15-20 perc).
Vajas croissant recept 22. fázisfotó
Vajas croissant recept 23. fázisfotó
Vajas croissant recept 24. fázisfotó
Vajas croissant recept 25. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-12 22:11
Én dupla adagot csináltam (a torony 16 réteges), mert szendvicsalapnak szántam. Szalámival, lekvárral, krémsajttal és vajjal is nagyon finom! A Nutellát holnap próbáljuk. :)
37415
2016-06-11 06:05
:)
33475
2016-06-02 15:54
Sziasztok! Készítette már valaki ezt a croissantot úgy hogy félig megsutotte, berakta a fagyasztóba és a ráéros vasárnapi reggleleken meg csak rápirított egy kicsit a sutoben?
33176
2016-04-25 19:23
szuper jó réteges lett.remek recept
31942
2016-04-10 18:06
Nem vagyok odáig a sütögetésért, inkább főzni szeretek, de ezek a kis kiflik nagyon meghozták a kedvem. Most próbáltam először, nem csak simán, hanem sajtos és csokis töltelékkel is, és egész biztosan nem utoljára. :)
31388
2016-04-07 16:24
Remek lett!
31190
2016-04-02 15:37
köszönöm :)
31003
2016-04-01 22:04
Kipróbáltam és nekem bevált.
30979
2015-10-31 12:40
Sajtosan is isteni én a rétegek közé is tettem sajtot. :) remek lett. Tökéletes reggeli.
24549
2015-10-30 18:09
:D elsőre sikerült. Nagyon tetsz
24513
3394
4.87879
19
56

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-25 18:09
Milyen az a Pecorino sajt? Helyettesíthető valamivel? Nem is hallottam még róla :) Fogalmam sincs hol lehet venni
37801
2016-09-25 17:55
Fini lett:)
37800
2016-09-25 17:53
Isteni finom!
37799
2016-09-25 17:51
Nagyon finom! :)
37798
4504
4.69697
62
90
3416
4.30769
23
46
made by zwoelf