Regisztráció
Vanília eszencia recept főfotó

Vanília eszencia recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!101

Hozzávalók

0:

Leírás

Rövid, tömör áttekintést nyújtok arról, hogy mit etetnek velünk vanília címszó alatt, és valóban mi a vanília, valamint hogy hogyan alkalmazhatjuk a leghatékonyabban a vanília fűszert. Megmutatom hogyan lehet házilag vaníliaeszenciát készíteni teljesen természetes alapanyagokból.


Elkészítés

1
Először keresztben félbevágjuk a vaníliarudakat.
Vanília eszencia recept 4. fázisfotó
Vanília eszencia recept 5. fázisfotó
2
A félbevágott rudakat hosszában felezzük, és egy kis üvegbe tesszük.
Vanília eszencia recept 6. fázisfotó
Vanília eszencia recept 7. fázisfotó
Vanília eszencia recept 8. fázisfotó
3
Ráöntjük a tiszta alkoholt, és jó alaposan ledugózzuk.
Vanília eszencia recept 9. fázisfotó
Vanília eszencia recept 10. fázisfotó
4
Naponta átforgatva, hogy keveredjen az alkohol a vaníliával, egy hónapig érleljük - a vaníliarudakat ezután is bennehagyhatjuk. Majd bármilyen süteményhez teáskanállal adagoljuk ízesítőként. Használat előtt forgassuk át. FIGYELEM! Az érelelési idő betartása nélkülözhetetlen az aromaanyagok teljes kioldódásához.
Vanília eszencia recept 11. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2012-02-29 18:55
Én úgy szoktam vaníliás cukrot csinálni, hogy az egész vanília rudakat kristálycukorral együtt a késes aprítóban porrá őrlöm. Egyszerre egy befőttes üveggel szoktam készíteni, az sokáig elég.
6846
2011-10-26 09:55
Köszönöm a választ! Gondolom oliva olaj lenne a legjobb hozzá, vagy sima napraforgó is jó?
6214
2011-10-26 08:09
Ez esetben az alkoholt olajra cserélve vanília olaj is készíthető.
6213
2011-10-25 18:58
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy alkohol nélkül, valamilyen más módon lehet-e késziteni vanilia eszenciát. Gyerekek ételéhez szeretném használni, de nem főzve. Megpróbáltam a vanilia magját és a héját hozzákeverni a pépjükhöz, de egyáltalán nem lett ize tőle. (Kotányis vanilia rúd volt) A vaniliás pépek, amiket lehet kapni meg aromával vannak izesitve és ha nem muszály aromát nem szeretnék beléjük tuszkolni, pedig a vanilia izét nagyon szeretik. Köszönöm
6210
2011-02-23 23:07
Szia Theodora! Gyakorlatilag bármeddig jó, hiszen az alkohol tartósít, nem romlik meg. :)
5392
2010-04-12 17:45
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,h meddig lehet így tartani?Egy idő után nem lesz baja?:S előre is köszönöm
4048
2010-03-10 14:20
a vaníliás porcukor készítéséhez bőven elég a kikapart héj, azt kell porcukorral keverni, ha a cukor elfogyott, újratölteni, kb félévente + vaníliahéjazni. sztem így a leggazdaságosabb. :)
3828
2010-03-03 12:39
Udvozletem Mexico Citybol Mindenkinek aki a Gasztronomia Szerelmese! Nagyon tetszik ez az oldal,rengeteg dolgot lehet elsajatitani es alkalmazni!Sokat segitett a szakmabeli fejlodesembe!:) Nagyon koszonom Neketek! Udvozlettel: Kitty! (elnezest az ekezetek hianyaert)
3741
2009-12-09 20:39
Kedves János! Ez több dologtól is függ. Először is, hogy neked szubjektíve mi az intenzív, másrészről, hogy mennyi időt hagysz kioldódni az aromaanyagoknak. Én azt mondom, ha egy literbe teszel egy negyed vaníliarudat. Szétvágod hosszában, és hagyod kiázni az aromaanyagokat, akkor az is elég lehet. Üdv! Gábor
3120
2009-12-09 20:01
Kedves Gábor! Csak részben kapcsolódik a témához a kérdésem. Almapálinkát szeretnék ízesíteni fahéjjal és vaníliával. A kérdésem az lenne, hogy 1 liter alapanyaghoz kb hány vaníliarudat tegyek, hogy az kellemes ízt kapjon? (ne legyen a fent említett esszencia, de azért érezhető legyen rajta) A segítséget előre is köszönöm. Üdvözlettel, Csorvási János
3118

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-27 14:46
nekem ilyen lett én egy kicsi darált dióval szórtam meg a tetejét.A hab nem lett ropogós,de így is ízletes :)
33016
2016-05-27 12:52
Finom köszi a receptet. :)
33013
2016-05-27 12:05
Bor nélkül készítettem, csodás volt! :) Köszönöm szépen!
33012
2516
4.833335
24
122
made by zwoelf