Regisztráció
Vaníliás csodakrémes főfotó

Vaníliás csodakrémes

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1566

Hozzávalók

24
szeletre

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ennek a finomságnak az a különlegessége, hogy olyan, akár egy krémes sütemény, holott valójában semmilyen tölteléket nem rejt. Egyszerű kevert tésztája mégis annyira puha és lágy, hogy egy igazi házi krémes illúzióját kelti. Könnyed, mennyei édesség, ami téged is be fog csapni...a kis hamis!:)


Elkészítés

1
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjékből a kristálycukor felével kemény habot verünk. Ezt egy kicsit félretesszük.
2
A cukor másik felét a tojássárgájákhoz adjuk, majd ezt is alaposan kihabosítjuk. Ezután hozzáöntjük az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és eszenciát, aztán szép fokozatosan belekeverjük a lisztet is. A masszát a tejjel, és a vízzel lazítjuk.
3
Most az egészet a korábban felvert fehérjékhez adjuk, és finom, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Akkor jó, ha a tészta állaga a palacsintatésztáéhoz hasonlít.
4
A keveréket egy jó alaposan kivajazott, és kilisztezett, kb.36x24 cm-es tepsibe öntjük, és 160 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre.
5
Ha szép aranyszínt kapott, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Így szépen megszilárdul a közepe, és az ízeknek is van idejük összeérni. Másnap egy tökéletesen szeletelhető sütemény lesz a türelmünk jutalma. Porcukorral meghintve tálalhatjuk is a csodakrémest!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-13 22:07
Köszönöm és egészségükre a kis lurkóknak!:)
43497
2017-01-13 21:28
Tényleg jó kis recept. Elkészítettem egy iskolai rendezvényre..mit mondjak, nagyon gyorsan elfogyott. :-)
43495
2016-12-27 13:18
Örülök hogy így megtetszett.:)
42334
2016-12-27 10:17
Isteni finom, már másodszorra sütjük meg az elmúlt két hétben :)
42318
2016-12-14 18:20
Helo Gabi! A tepsi lehetőleg nagyméretű legyen,kb.36x24-es.:)
41554
2016-12-13 19:57
Mekkora legyen a tepsi?
41499
2016-12-13 19:47
Szia Molly! Hát kell hozzá egy kis önuralom,ez tény!:) Nem tudom hogy ez a lépés elhagyható-e,még csak igy sütöttem...de nyugodtan kipróbálhatod!
41497
2016-12-13 16:44
Ugyan ki bírja ki, hogy egy friss sütit még hűtőbe tegyen, és másnapig várjon rá....? Hülyeség
41486
2016-12-13 15:04
Ez a csodálatos csodakremes isteni fincsi és csábító megcsinalom a kis huncut két köszönöm katalin
41478
2016-12-13 13:28
Egyetértek!:) Egyébként elfelejtettem leírni valami nagyon fontosat,gyorsan pótolom is. Ezer köszönet ezért a szuper receptért Galgóczi Csillának!:)
41475

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf