Regisztráció
Vargabéles recept főfotó

Vargabéles recept

5 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!1179

Hozzávalók

8
adag

A tésztához

A töltelékhez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

Leírás

A hungarikumok legnagyobbika! A vargabéles elkészítése egyszerű, és eperöntettel gazdagítva egyszerűen frenetikus! Kihagyhatatlan desszert!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
Vargabéles recept 32. fázisfotó
2
A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.
Vargabéles recept 33. fázisfotó
Vargabéles recept 34. fázisfotó
Vargabéles recept 35. fázisfotó
3
Körbe a kilógó felesleges tésztát levágjuk.
Vargabéles recept 36. fázisfotó
4
A mazsolát áztassuk be egy bögre vízben. Felhasználás előtt a vizet majd leöntjük róla!
Vargabéles recept 37. fázisfotó
5
Először felrakunk 1 liter vizet forrni. Ha kezd zubogni teszünk bele egy csipet sót, öntünk bele egy evőkanál olajat. Majd a metéltet megfőzzünk a vízben kb. 3-4 perc alatt. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, félretesszük.
Vargabéles recept 38. fázisfotó
Vargabéles recept 39. fázisfotó
Vargabéles recept 40. fázisfotó
6
A túrót villával áttörjük.
Vargabéles recept 41. fázisfotó
7
A túróhoz hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt, és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
Vargabéles recept 42. fázisfotó
Vargabéles recept 43. fázisfotó
Vargabéles recept 44. fázisfotó
Vargabéles recept 45. fázisfotó
8
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük.
Vargabéles recept 46. fázisfotó
Vargabéles recept 47. fázisfotó
Vargabéles recept 48. fázisfotó
9
A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
Vargabéles recept 49. fázisfotó
Vargabéles recept 50. fázisfotó
Vargabéles recept 51. fázisfotó
Vargabéles recept 52. fázisfotó
Vargabéles recept 53. fázisfotó
Vargabéles recept 54. fázisfotó
10
A tölteléket a formába tesszük, és elsimítjuk a tetejét.
Vargabéles recept 55. fázisfotó
Vargabéles recept 56. fázisfotó
11
A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.
Vargabéles recept 57. fázisfotó
Vargabéles recept 58. fázisfotó
Vargabéles recept 59. fázisfotó
12
170 C-on 40-50 percig sütjük.
Vargabéles recept 60. fázisfotó
Vargabéles recept 61. fázisfotó
13
Ha a béles kisült, melegen szeleteljük, porcukrozzuk, eperlekvárral tálaljuk.
Vargabéles recept 62. fázisfotó
Vargabéles recept 63. fázisfotó
Vargabéles recept 64. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-10 10:02
Bernadett: Természetesen igen! ;)
31339
2016-04-10 09:59
Ezt el lehet készìteni vanilia rúddal is ?
31337
2016-04-06 19:05
Nem volt réteslapom, így is nagyon finom lett!
31161
2016-04-04 16:12
mazsola nélkül is finom
31109
2015-11-25 17:46
Eddig csak cérnametélttel csináltam, de így is nagyon finom lett! :)
25607
2015-11-20 17:18
Áfonyalekvárral is finom :-)
25409
2015-09-24 08:15
nagyon finom lett, én a tétjét porcukros tejföllel kentem le isteni lett :)
23102
2010-06-03 19:05
Elkészítettem én is, isteni lett. Réteslap nélkül csináltam... Köszönöm a receptet! Íme a végeredmény (bár nem a legjobb minőség a kép)
4302
2010-05-24 18:48
Izlett a sütemény. Èn egy kicsit édesebbre fogom csinálni legközelebb. Az eperszósz fantasztikus hozzá! Biztosan bekerül a vendégváró-kedvenceim közé! Ricarda.
4251
2010-05-15 17:05
Kedves "mohi" ! Ha nem boldogulsz a réteslappal, van egy általam már kipróbált másik módja is a vargabélesnek : 1 cs. mirelit leveles tészta. Kiengedés után 2 lapot nyújtasz belőle, az egyiket alulra, a másikat felülre teszem, tepsibe. A felsőt megkenem felvert tojássárgával, ill. villával megszurkálom. A tölteléket én is cérnatésztával szoktam készíteni. (3/4 kg túrót szoktam használni, van benne vaníliás cukor 2 cs., reszelt citromhéj,....)
4222

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-02 07:08
Kedves Apróséfek! A hatályos jogszabályok és gyógyszerészeti irányelvek alapján a patikában használt magisztrális...
34505
2016-07-02 06:48
Én rakok bele cukrot mert később a paradicsomtól nagyon savanykáas lesz
34503
2016-07-02 01:33
34502
made by zwoelf