Regisztráció
Vegyes hidegtál főfotó

Vegyes hidegtál

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!1316

Hozzávalók

5
főre

A kaszinótojáshoz

A sonkatekercshez

A sajttölcsérhez

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Hamarosan Szilveszter! Buli, kaja, virsli, na meg a hidegtálak szezonja.


Elkészítés

1
Kaszinó tojás: A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.
2
Sonkatekercs: A sonka szeleteket előkészítjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
3
Sajttölcsér: Körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük (akkor jó, ha kerek). Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.
4
Díszítés: A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A hagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet.
5
Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-01 11:05
Finom :)
42681
2016-12-25 20:14
T. "kiseszter" Remélem ízleni is fog ! Jó munkát és évágyat kívánok , valamint Boldog Új évet !
42271
2016-12-25 19:36
Köszönöm, el fogom készíteni!
42269
2016-12-25 14:18
Kedves Katalin , Vaskóné Örömmel mutattam be . Jó étvágyat hozzá ! Üdv. Boldog Új Évet kívánok ! /Azért vannak még ünnepek is : ballagás, családi ünnepeken ,állófogadás, stb. /
42250
2016-12-25 08:57
Szilveszterkor szendvicset szoktam készíteni de tetszik ez a gyönyörű hidegtal lehet hogy megcsinalom köszi katalin
42232
1112
5
0
1
3624
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 22:44
Szia ! Segítségedet kérném, h ha teljes kiőrlésű lisztet v graham lisztet is szeretnék hasznalni a fehér liszttel ,...
43763
2017-01-17 21:09
igazan jo es frappans recept!!!
43761
2017-01-17 20:28
T. Dénes ! Örömmel olvastam a sikered ! Gratulálok ! Üdvözlettel !
43760
2017-01-17 20:24
43759
made by zwoelf