Regisztráció
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) főfotó

Vörös bársony torta recept (Red Velvet)

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!1684

Hozzávalók

1
tortára

A piskótához

A krémhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon hamar készen is van, és ráadásul nagyon finom ez a vörös bársony (angolul: Red Velvet) torta. Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted. Nekem 23 cm-es tortaformában készült a torta.


Elkészítés

1
A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 1. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 2. fázisfotó
2
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 3. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 5. fázisfotó
3
Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.)
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 6. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 7. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 8. fázisfotó
4
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 9. fázisfotó
5
A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 10. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 11. fázisfotó
6
És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg. 175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 13. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 14. fázisfotó
7
Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. (Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!) Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 15. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 16. fázisfotó
8
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 17. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 18. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 19. fázisfotó
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 20. fázisfotó
9
Végül ahogy szeretnénk, díszítjük. Én az egyik tortalapnak a tetejét levágtam ezt aprító gépben ledaráltam ez ment a tetejére díszítésképp, de lehet belőle az oldalára is tenni, ha valaki szeretné, én ott csak egy habkártyával körbehúztam.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 21. fázisfotó
10
Alapos hűtés után szeleteljük az elkészült vörös bársony tortát.
Vörös bársony torta recept (Red Velvet) 22. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-30 22:51
Nàlunk igy sikerült. :-) Isteni finom lett,hamar el is fogyott.
42591
2016-10-05 18:50
nagyon jól sikerült és isteni finom lett
38176
2016-10-05 18:49
csodásan sikerült ês nagyon finom lett
38175
2016-03-24 17:45
Szia. Én cukrászkellékesnél vettem por festéket anno. De a googléba beírva willton ételszínező és kiadja hol tudsz venni. Nekem azzal és porral lett a legtutibb minden ilyesmi amit sütni is kell. ;)
30517
2016-03-24 17:44
Szia. Én cukrászkellékesnél vettem por festéket anno. De a ggogléba beírva willton ételszínező és kiadja hol tudsz venni. Nekem azzal és porral lett a legtutibb minden ilyesmi amit sütni is kell. ;)
30516
2016-03-24 10:10
Sajnos sem a dr.oetkeres paszta, sem a folyékony színező nem ad szép színt. Hol veszed a porfestéket?
30489
2016-03-24 10:08
Szia esztersik! Nekem azt javasolták, hogy jó minőségű porfestéket vegyek, csak nem tudom hol? Valaki tudna segíteni?
30488
2016-02-29 11:39
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen ételfestéket javasoltok?
29342
2016-02-10 18:49
A bevezetőben írja a recept: Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.
28566
2016-02-10 18:49
Szia demene, Ez csak színezék kérdése. Jó minőségű piros porfestéket használj. Olyan piros lesz, hogy csak na! :) A Dr. Oetker nem erre való...
28565
6402
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:33
44161
2017-01-22 20:17
44160
2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
made by zwoelf