Regisztráció
Zöldbabfőzelék recept főfotó

Zöldbabfőzelék recept

4.8 csillag / 12 szavazat
Kedvencek közé teszem!1660

Hozzávalók

2
adaghoz

Az alaphoz

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1273.26
kcal
Fehérje
30.89
gramm
Szénhidr.
100.762
gramm
Zsír
83.316
gramm

Leírás

Gyors, egyszerű, és ízletes! Mi kell még, hogy szívesen főzzük! A főzelékszezon egyik klasszikusa tehát, a nagyszerű zöldbabfőzelék! Próbálja ki Ön is ezt a kiváló receptet!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Zöldbabfőzelék recept 1. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 2. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 3. fázisfotó
2
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Zöldbabfőzelék recept 4. fázisfotó
3
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Zöldbabfőzelék recept 5. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 6. fázisfotó
4
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Zöldbabfőzelék recept 7. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 8. fázisfotó
5
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Zöldbabfőzelék recept 9. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 10. fázisfotó
6
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
Zöldbabfőzelék recept 11. fázisfotó
7
Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.
Zöldbabfőzelék recept 12. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 13. fázisfotó
8
A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk-, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
Zöldbabfőzelék recept 14. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 15. fázisfotó
9
Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Zöldbabfőzelék recept 16. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 17. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-21 23:08
én szoktam bizony és kaprot is :-)
37674
2016-08-08 19:27
Nagyon finom lett :) köszi
36047
2016-07-28 12:13
Nagyon finom lett! Köszi :D
35592
2016-07-21 14:00
Köszönöm a receptet! Nem csalódtam isteni finom lett! Eddig minden recepted, amit kiprobáltam nagyot aratott családban :D
35269
2016-06-27 16:44
Kincsei lett, köszönöm a receptet!
34258
2016-04-27 13:09
Köszönet érte!!!! Isteni finom
31984
2016-04-03 06:27
próbáld ki friss lecsópaprikával parival és zellerzölddel
31031
2015-07-22 09:37
Most készül a frissen, kertből szedett zöldbabból. :-)
21425
2015-07-17 23:49
Elkészült.
21334
sd
2015-07-01 09:47
Kipróbáltam éppen most végeztem vele .isteni lett (Y) Nagyon jó recept (Y) Ment a csillag
20986
2923
4.80769
18
55

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
2016-12-07 19:58
jó lett :)
41220
2016-12-07 17:11
és ha előtte való este jól beírdalod, és besózod másnapra az apró szálkák nagy része eltűnik. csak panírozás előtt ne...
41218
made by zwoelf