Regisztráció
Zöldbabfőzelék recept főfotó

Zöldbabfőzelék recept

4.8 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!880

Hozzávalók

2
adaghoz

Az alaphoz

A habaráshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1273.26
kcal
Fehérje
30.89
gramm
Szénhidr.
100.762
gramm
Zsír
83.316
gramm

Leírás

Gyors, egyszerű, és ízletes! Mi kell még, hogy szívesen főzzük! A főzelékszezon egyik klasszikusa tehát, a nagyszerű zöldbabfőzelék! Próbálja ki Ön is ezt a kiváló receptet!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Zöldbabfőzelék recept 1. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 2. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 3. fázisfotó
2
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Zöldbabfőzelék recept 4. fázisfotó
3
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Zöldbabfőzelék recept 5. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 6. fázisfotó
4
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Zöldbabfőzelék recept 7. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 8. fázisfotó
5
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Zöldbabfőzelék recept 9. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 10. fázisfotó
6
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
Zöldbabfőzelék recept 11. fázisfotó
7
Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.
Zöldbabfőzelék recept 12. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 13. fázisfotó
8
A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk-, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
Zöldbabfőzelék recept 14. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 15. fázisfotó
9
Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
Zöldbabfőzelék recept 16. fázisfotó
Zöldbabfőzelék recept 17. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-27 13:09
Köszönet érte!!!! Isteni finom
31984
2016-04-03 06:27
próbáld ki friss lecsópaprikával parival és zellerzölddel
31031
2015-07-22 09:37
Most készül a frissen, kertből szedett zöldbabból. :-)
21425
2015-07-17 23:49
Elkészült.
21334
sd
2015-07-01 09:47
Kipróbáltam éppen most végeztem vele .isteni lett (Y) Nagyon jó recept (Y) Ment a csillag
20986
2015-05-17 08:31
Nagyon jól sikerült.A habarás is tökéletes lett! Köszi a receptet!
19798
2015-04-15 14:42
fűszerpaprika nélkül és egy kis kaporral megbolondítva!! Nagyon finom lett!!
18870
2015-01-08 17:12
;-) finom lett!
16232
2014-10-26 16:39
14315
2014-09-30 12:24
13657

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-31 14:10
fólia alatt mennyi ideig kell sütni?
33125
2016-05-31 13:57
finom
33124
2016-05-31 09:26
A pürés részbe csempésztem egy kevés pirított bacont.
33123
2016-05-31 09:10
Nagyon jó recept, a fűszerezés 5*
33122
made by zwoelf