Regisztráció
Zöldborsófőzelék recept főfotó

Zöldborsófőzelék recept

4.8 csillag / 30 szavazat
Kedvencek közé teszem!5621

Hozzávalók

2
adagra

A főzelék alaphoz

  • 3 evőkanál étolaj
  • 450 g zöldborsó
  • 450 ml víz
  • 4 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 púpozott teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • petrezselyemzöld

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! :) Próbáljátok ki ti is ezt a remek zöldborsó receptet! ;) Az ApróSéf egyik legnépszerűbb receptje, amiben még senki sem csalódott! ;)


Elkészítés

1
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
3 evőkanál étolaj, 450 g zöldborsó
Zöldborsófőzelék recept 1. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 2. fázisfotó
2
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
450 ml víz, 4 csapott evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 db leveskocka
Zöldborsófőzelék recept 3. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 4. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 5. fázisfotó
3
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
5 teáskanál búzaliszt (BL55), 120 ml 2,8%-os tej
Zöldborsófőzelék recept 6. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 7. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 8. fázisfotó
4
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Zöldborsófőzelék recept 9. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 10. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 11. fázisfotó
5
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
petrezselyemzöld
Zöldborsófőzelék recept 12. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 13. fázisfotó
6
Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék! ;)
Zöldborsófőzelék recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-26 20:30
Szerintem a cukorborsó önmagában is elég édes, a plusz cukrot én feleslegesnek érzem.
40741
2016-11-19 15:11
Lányom kérésére, nagyon fincsi!
40404
2016-11-17 17:55
Cukor nélkül készítettem, így is finom édes lett és kölesfasírt készült mellé :)
40251
2016-11-08 14:58
Legközelebb picit kevesebb sóval kell vsinálnom mivel az ételízesítő is tartalmaz. Annyi, hogy én egy teáskanálnyi piros paprikát tettem a rántásba mert mi így készitsük a rántást általában valamint burganyafasírttal tálalom :)
39821
2016-10-19 17:03
Szia! Nagyon finom lett, tettem bele bébirépákat. Köszi a receptet! Marcsi
38851
2016-10-04 18:43
Nagyon finom
38136
2016-10-04 13:32
Borzasztóan édes! Pedig még szűkebben is mértem bele a cukrot. :(
38121
2016-10-04 12:00
Nagyon finom lett, de legközelebb kevesebb cukrot teszek bele.
38116
2016-09-28 10:58
Nagyon finom és gyors! köszönöm !
37895
280
0
0
0
1131
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
2016-12-07 19:58
jó lett :)
41220
2016-12-07 17:11
és ha előtte való este jól beírdalod, és besózod másnapra az apró szálkák nagy része eltűnik. csak panírozás előtt ne...
41218
made by zwoelf