Regisztráció
Zöldborsófőzelék recept főfotó

Zöldborsófőzelék recept

4.7 csillag / 35 szavazat
Kedvencek közé teszem!6235

Hozzávalók

2
adagra

A főzelék alaphoz

  • 3 evőkanál étolaj
  • 450 g zöldborsó
  • 450 ml víz
  • 4 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 púpozott teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • petrezselyemzöld

A habaráshoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! :) Próbáljátok ki ti is ezt a remek zöldborsó receptet! ;) Az ApróSéf egyik legnépszerűbb receptje, amiben még senki sem csalódott! ;)


Elkészítés

1
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
3 evőkanál étolaj, 450 g zöldborsó
Zöldborsófőzelék recept 1. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 2. fázisfotó
2
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
450 ml víz, 4 csapott evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 db leveskocka
Zöldborsófőzelék recept 3. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 4. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 5. fázisfotó
3
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
5 teáskanál búzaliszt (BL55), 120 ml 2,8%-os tej
Zöldborsófőzelék recept 6. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 7. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 8. fázisfotó
4
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Zöldborsófőzelék recept 9. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 10. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 11. fázisfotó
5
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
petrezselyemzöld
Zöldborsófőzelék recept 12. fázisfotó
Zöldborsófőzelék recept 13. fázisfotó
6
Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék! ;)
Zöldborsófőzelék recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-14 14:35
Finom lett! :)
43530
2017-01-13 10:42
Igen fincsi több alkalommal csináltam és mindig így fogom el készíteni kitűnő köszönöm katalin
43446
2017-01-06 20:51
Isteni finom lett :) Köszi a receptet!
43023
2016-12-18 13:05
Első főzelékem és nagyon finom lett, bár legközelebb én is kevesebb cukorral készítem. Köszönöm a receptet! :)
41732
2016-12-11 16:57
Zseniális lett. Köszönöm :)
41387
2016-11-26 20:30
Szerintem a cukorborsó önmagában is elég édes, a plusz cukrot én feleslegesnek érzem.
40741
2016-11-19 15:11
Lányom kérésére, nagyon fincsi!
40404
2016-11-17 17:55
Cukor nélkül készítettem, így is finom édes lett és kölesfasírt készült mellé :)
40251
2016-11-08 14:58
Legközelebb picit kevesebb sóval kell vsinálnom mivel az ételízesítő is tartalmaz. Annyi, hogy én egy teáskanálnyi piros paprikát tettem a rántásba mert mi így készitsük a rántást általában valamint burganyafasírttal tálalom :)
39821
533
0
0
0
538
5
0
1
1794
5
0
1

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 01:23
Szia vándorsólyom! Ha kapsz értesítő e-mailt a receptjeid alatti hozzászólásokról, akkor abban le van írva, hogy ezt a...
43959
2017-01-21 00:11
Nagyon jól hangzik és meg is csinálom,ha felraksz még legalább 3 receptet amit wokban kell csinálni,hogy éedemes legyen...
43958
2017-01-20 23:43
ezt az etelt csirkèbôl kèszitve is tudnad ajanladni ? vagy feltètlenül dissnò legyen? koszonom
43957
2017-01-20 23:42
ezt az etelt csirkèbôl kèszitve is tudnad ajanladni ? vagy feltètlenül dissnò legyen? koszonom
43956
made by zwoelf