Regisztráció
Zöldséges sertésragu recept főfotó

Zöldséges sertésragu recept

5 csillag / 7 szavazat
Kedvencek közé teszem!1174

Hozzávalók

4
adagra

Teljes elkészülési idő

25 perc az előkészület, 90 perc a főzés

Leírás

Rendszeresen készítek zöldséges húsos ragukat, mert sokoldalúan elkészíthetők, jól lehet variálni a hozzávalókat és nem utolsó sorban nagyon finomak. :) Én most tarjából készítettem, de bármilyen húst tehetünk bele. Tetszőleges körettel tálalhatjuk, bár én általában friss, ropogós kenyeret és valamilyen savanyúságot szoktam kínálni mellé. Egyszerűen mennyei! :)


Elkészítés

1
A húst nagyobb kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd alaposan elkeverjük. Addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.
2 evőkanál étolaj, 450 g sertéstarja, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
Zöldséges sertésragu recept 1. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 2. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 3. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 4. fázisfotó
2
A hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Tehetünk alá 1-2 evőkanál vizet, ha nagyon pirulna. Hozzáadjuk a mustárt, majd tovább pirítjuk.
2 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár
Zöldséges sertésragu recept 5. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 6. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 7. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 8. fázisfotó
3
Felöntjük vörösborral és pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
150 ml bor (vörös, száraz)
Zöldséges sertésragu recept 9. fázisfotó
4
Az edényt lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a feldarabolt sárgarépát és zellert, hozzáadjuk a rozmaringot és a majoránnát. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel.
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt), 150 g zellergumó (nyers), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál rozmaring (őrölt), 1 evőkanál pirospaprika (őrölt), 350 ml víz
Zöldséges sertésragu recept 10. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 11. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 12. fázisfotó
5
Miután alaposan összekevertük, hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és paprikát, az ételízesítőt, és az őrölt köményt. Közepesnél alacsonyabb lángon főzzük kb. 60 percet.
1 teáskanál köménymag (őrölt), 1 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta), 1 db paradicsom, 1 db TV paprika
Zöldséges sertésragu recept 13. fázisfotó
6
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott gombát, majd az egészet készre főzzük. Ha túlzottan elfőne a leve, nyugodtan pótolhatjuk még egy kis vízzel. A főzési idő nagyban függ a hústól. Én már jártam úgy, hogy a hús „öreg” volt, és jóval tovább tartott a főzés.
275 g gomba - csiperke/sampion
Zöldséges sertésragu recept 14. fázisfotó
Zöldséges sertésragu recept 15. fázisfotó
7
Jó étvágyat az elkészült zöldséges sertésraguhoz! :)
Zöldséges sertésragu recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-15 14:10
+ sertéscombbal csináltam, annyira nem szeretjük a zsírosabb húst, de így is finom :)
40163
2016-11-15 14:09
Olyan hamar elfogyott hogy nem készült fénykép :) Nagyon finom, rizzsel és a krumplipüré mániám miatt azzal ettem, finom )
40162
2016-08-27 11:16
Nagyon jó recept, bár én olaj helyett kacsazsírt használok majd.
36746
2016-08-22 17:27
a bor elhagyhatò?
36558
2016-08-22 11:23
Kedves Csilla! Természetesen el lehet hagyni a bort. Alaplével, vagy vízzel helyettesíthető. Ha alaplé kerül bele, érdemes odafigyelni az étel sózásánál, mert az alaplé is sós. Üdv.: Alajuli
36541
2016-08-22 02:18
Igen kihagyható de utánna kellemes elfogyasztani hűtve az étel után :)
36535
2016-08-21 22:08
a bor elhagyható?
36533
6403
4.707315
68
102
3257
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 22:03
kakaós masszát készítettem hozzá. Isteni! Köszi!
44167
2017-01-22 22:00
Van itt az oldalon egy hasonló recept. Azt is kipróbáltam, de nálunk ez a nyerő. Bár én 1,5 adag
44165
2017-01-22 21:35
Tökèletes,imadtuk -)
44164
2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
made by zwoelf