Regisztráció
Zsebes karaj főfotó

Zsebes karaj

5 csillag / 5 szavazat
Kedvencek közé teszem!1417

Hozzávalók

8
főre

A töltött karajhoz

  • 8 szelet sertés rövid karaj
  • 400 g savanyú káposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 100 g szalonna (füstölt)
  • bors - fekete (tört)

A panírozáshoz

A sütéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Szlovákiában ettem hasonlót 30 évvel ez előtt. Egy kicsit felturbóztam.


Elkészítés

1
A kicsontozott, de még egybe levő rövidkarajba, az egyik végétől egy fél szeletvastagságnyi távolságra - éles és hegyes késsel - szúrj egy „zsebet“, majd vágd le a szeletet. (Ezt követően megint zseb- és szeletvágás következik, amíg tart a hús.)
Zsebes karaj 4. fázisfotó
2
A füstölt szalonnát kockázd fel, s egy serpenyőben tedd a tűzre. Ha már kiengedte a zsírja javát, add hozzá az apróra vágott hagymát és káposztát is. Sózd, borsozd, s együtt pirítsd, amíg a káposzta megpuhul, sőt egy pici színt is kap.
Zsebes karaj 3. fázisfotó
3
Ezzel a keverékkel töltsd meg a gyengén kiklopfolt, s gyengén besózott (zsebes) hússzeleteket.
Zsebes karaj 6. fázisfotó
4
A töltőnyílást hústűvel, vagy fogpiszkálóval a legegyszerűbb lezárni.
Zsebes karaj 5. fázisfotó
5
A húst a klasszikus módon panírozd, s bő forró olajban süsd pirosra.
Zsebes karaj 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-26 14:07
Nagyon finom lett, és egy szelettől jól lehet lakni! :D
40713
2016-11-24 13:00
Nagyon-nagyon fincsi lett!!! Imádom ezt a receptet!!!!
40630

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 15:09
Telleg egyszerű és jó az összeállítása igaz sok a szénhidrát benne majd keveset eszünk belőle különben jó megállja...
43671
2017-01-16 14:58
Javítva piskótás és szuper Kati
43670
2017-01-16 14:56
Fincsi íz világ megcsinalom egyszerű és olyan piskótát szép köszi kati
43669
2017-01-16 14:39
aprora vágott petrezselymet szorok rá.o
43668
made by zwoelf